Αυξημένο είναι σε σχέση με τον προηγούμενο καιρό το ποσοστό των παιδιών με κορονοϊό σύμφωνα με τον διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής νοσοκομείου Πατρών Γαβριήλ Δημητρίου.

«Τέλος Μαΐου είχαμε διαγνώσει το πρώτο παιδί στα εξωτερικά ιατρεία. Ένα παιδί το Μάιο θετικό, ένα στο τέλος Ιουλίου, δύο τον Αύγουστο, κανένα τον Σεπτέμβριο και από τα μέσα Οκτωβρίου μέχρι τώρα έχουμε 60 παιδιά θετικά στα εξωτερικά ιατρεία. Από της 27 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα έχουμε νοσηλεύσει 30 θετικά, τα περισσότερα ελαφριά, χρειάζονται παρακολούθηση» είπε στο OPEN.

Στο ερώτημα τι θα συμβεί αν ανοίξουν τα σχολεία ο κ.Δημητρίου είπε ότι μπορεί να υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων. «Υπάρχει αυξημένη διασπορά, αλλά ελαφριά, δεν κινδυνεύουν όπως οι ενήλικες» ανέφερε.

Τόνισε επίσης ότι ο μέσος χρόνος που μένουν στην Παιδιατρική οι μικροί ασθενείς είναι 3 μέρες. Για τη χρήση μάσκας στα παιδιά επισήμανε ότι οι οδηγίες λένε ότι πρέπει να τη φορούν όσα είναι πάνω από 6 ετών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.