Κυβερνητικό κλιμάκιο φτάνει από στιγμή σε στιγμή με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην πληγείσα περιοχή από τον ισχυρό σεισμό στην Ελασσόνα.

Θα προσγειωθούν στον Τύρναβο με ελικόπτερο ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θεόδωρος Λιβάνιος, ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος και ο διοικητής της Εθνικής Διοίκησης Πολιτικής Προστασίας Αθανάσιος Διμακογιάννης.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο, μαζί με τους κορυφαίους υπηρεσιακούς παράγοντες θα μεταβούν στη συνέχεια οδικώς στο κέντρο του Τυρνάβου για να ενημερωθούν και να δουν από κοντά τις ζημιές που έχουν υποστεί υποδομές και κτίρια στην περιοχή κυρίως στο Δαμάσι, το Μεσοχώρι και το Βλαχογιάννι.

Στον Τύρναβο και τα χωριά της περιφέρειας βρίσκεται από την πρώτη στιγμή ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ενημερώνεται για την κατάσταση μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 R που έπληξαν την περιοχή.

Το θετικό μέχρι τις 3:00 μ.μ. είναι ότι πλην των υλικών ζημιών δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες στην περιοχή.

Έξι άτομα απεγκλωβίστηκαν σε Μεσοχώρι και Μαγούλα

Έξι άτομα έχουν ήδη απεγκλωβιστεί από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής στο Μεσοχώρι και την περιοχή της Μαγούλας. Τα άτομα αυτά είχαν εγκλωβιστεί καθώς έπεσαν τμήματα των σπιτιών τους από τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ.