Η κατάσταση με τους ζητιάνους στη Λίνδο έχει φθάσει στο απροχώρητο και όπως όλα δείχνουν ο Αύγουστος θα εξελιχθεί σε έναν «ζωντανό εφιάλτη» για δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες αλλά και για τους καταστηματάρχες και τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, η Λίνδος, που διατηρεί επισκεψιμότητα της τάξης των 15.000 έως 20.000 τουριστών ημερησίως, καταγράφει διαφόρων ειδών προβλήματα με τα πλέον σοβαρά τα ζητήματα στάθμευσης και κυκλοφορίας.

Η κατάσταση μάλιστα την τελευταία εβδομάδα, χαρακτηρίζεται άκρως εξωφρενική αφού τα κυκλοφοριακά προβλήματα είναι τεράστια.

Ακόμα χειρότερη όμως είναι η αδιαφορία των τοπικών Αρχών, που παραμένουν θεατές σε αυτή την απίστευτη κατάσταση που κάνει τους επισκέπτες να φεύγουν αγανακτισμένοι.

Η Λίνδος, σύμφωνα με τους κατοίκους, λειτουργεί με… αυτόματο πιλότο.

Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Όποτε θέλει και όπως θέλει. Στο πλαίσιο αυτό έχουν στηθεί και κάποιοι πλαστικοί κώνοι στην πλατεία οι οποίοι αναλόγως με το ποιος θα επιχειρήσει να σταθμεύσει, (αν είναι αρεστός ή όχι δηλαδή) αφαιρούνται και τοποθετούνται ξανά στις θέσεις τους.

Όποιος περάσει κάνει τον… τροχονόμο
Τα όσα διαδραματίζονται καθημερινά στην πλατεία της Λίνδου, καταδεικνύουν οι κάτοικοι και οι φορείς του νησιού. Επαγγελματίες οδηγοί να μπλοκάρουν τα οχήματά τους για ώρα στην πλατεία, τουρίστες να κοιτάνε σαστισμένοι δεξιά κι αριστερά και να μην ξέρουν πώς να βγουν από το αδιέξοδο, τουρίστες να μην μπορούν να προχωρήσουν και να φωτογραφίζουν το όλο σκηνικό, φωνές, εντάσεις, διαμαρτυρίες, βρισιές και ό,τι άλλο βεβαίως δημιουργεί μια τέτοια κατάσταση.

Παλαιότερα, υπήρχαν στην πλατεία είτε τροχονόμοι, είτε δημοτικοί αστυνομικοί που ρύθμιζαν την κυκλοφορία τουλάχιστον στις ώρες αιχμής.

Σήμερα, τον τροχονόμο στην Πλατεία κάνει όποιος… περάσει και βρεθεί να παρακολουθεί το χάος.

Οδηγοί ταξί, σερβιτόροι, καταστηματάρχες, ιδιοκτήτες γαϊδουριών, καμιά φορά δε και οι τουρίστες που αγανακτισμένοι και σαστισμένοι δεν έχουν άλλη επιλογή για να ξεφύγουν από αυτή την χαοτική κατάσταση.
Δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.

Καταστηματάρχες και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα της Λίνδου, σημειώνουν ότι φέτος η κατάσταση και τα προβλήματα που καταγράφονται, είναι άνευ προηγουμένου.

Το πλέον χειρότερο είναι όμως ότι κανείς δεν ασχολείται στα σοβαρά, έστω να τα καταγράψει και να τα αντιμετωπίσει. Και το αποτέλεσμα είναι η κατάσταση να γίνεται κάθε μέρα και χειρότερη.

Μια απέραντη ζητιανούπολη
Από την άλλη ο αριθμός των επαιτών που… κατοικοεδρεύει στις τουριστικές περιοχές του νησιού αυτή την εποχή και ειδικά τη Λίνδο, είναι πραγματικά απίστευτος, αφού καθημερινά στην τριτοκοσμική αυτή κατάσταση προστίθενται ολοένα και περισσότεροι.

Πηγή: rodiaki