Ένα γκράφιτι που απεικονίζει τον ήρωα του 1821, Γεώργιο Καραϊσκάκη του δημιουργού Εύρυτου βανδάλισαν άγνωστοι στην Αθήνα.

Πρόκειται για έργο ενός 18χρονου δημιουργού που έχει κοσμήσει τους τοίχους της Αθήνας με πορτρέτα των ηρώων του 1821 ενόψει των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Ο καλλιτέχνης, ο οποίος θέλει να μείνει ανώνυμος, υπογράφει με το ψευδώνυμο Έυρυτος, το οποίο έχει εμπνευστεί από την αρχαία Ελλάδα, προς τιμήν ενός ήρωα από τις Θερμοπύλες.

Όσο για τον βανδαλισμό στο γκράφιτι σε τοίχο στο Φάληρο, ο δημιουργός έκανε λόγο για «χλεύη και αχαριστία των “Ελλήνων” προς του ήρωές τους».

«Δε με ενοχλεί το πάτημα μιας ζωγραφιάς, το έχω συνηθίσει. Αυτό που δε θα συνηθίσω ποτέ όμως είναι τη χλεύη και την αχαριστία των “ελλήνων” προς τους ήρωές τους», σχολιάζει σε tweet του ο Εύρυτος, με δεκάδες σχόλια υποστήριξης να τον στηρίζουν και να τον καλούν να συνεχίζει το έργο του.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.