Δύσκολες στιγμές περνά ο 24χρονος από την Αμάρυνθο Εύβοιας, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στον αυχένα, όταν χτύπησε σε βράχο, στην προσπάθειά του για να πιάσει τον Σταυρό τα Θεοφάνεια.

Ο άτυχος νέος διεγνώσθη με τετραπληγία, με την κατάσταση της υγείας του παραμένει σοβαρή, καθώς  έχει διαπιστωθεί σοβαρή κάκωση στον αυχένα η οποία επηρεάζει και τη λειτουργία του νωτιαίου μυελού.

Άπαντες μιλούν για ένα παιδί με ευαισθησίες, ο οποίος δεν αποφάσισε τα βουτήξει για να πιάσει τον Σταυρό για την πλάκα του, αλλά επειδή είχε κάνει ένα τάμα για να γίνει καλά ο αδερφός του, ο οποίος πάσχει από μία σοβαρή ασθένεια.

Ήταν δωρητής μυελού των οστών

Αρκετοί χαρακτηρίζουν τον Γιάννη ως ένα παιδί που ήθελε να βοηθά, κάτι που φαίνεται κι από το γεγονός ότι ήταν δωρητής μυελού των οστών, λίγες ημέρες πριν το τραγικό συμβάν.

Στη συγκεκριμένη αποκάλυψη έκανε η ιδρυτής και πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, εκφράζοντας τη στήριξή της στον αγώνα που δίνει.

«Από τα βάθη της ψυχής μου προσεύχομαι για τον Γιάννη. Τον Γιάννη που μια ημέρα πριν από τα Χριστούγεννα θέλησε να κάνει το πολυτιμότερο δώρο, το δώρο της ζωής, σε έναν συνάνθρωπο του. Έγινε εθελοντής δότης μυελού των οστών στο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ.

Λίγες μόλις ημέρες αργότερα βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα πολύ σκληρό παιχνίδι της μοίρας. Ο Γιάννης είναι ο νεαρός που έπεσε στην θάλασσα θέλοντας να τιμήσει τα Θεοφάνια, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά.

Η σκέψη και η καρδιά μου είναι κοντά στον ίδιο, στους γονείς και τα αγαπημένα του πρόσωπα. Μόνη μου προσευχή η αγάπη που έχει μέσα του να γίνει η δύναμή του στον μεγάλο αγώνα που δίνει αυτή την ώρα», έγραψε στο Facebook η κυριά Βαρδινογιάννη.

Το δράμα της οικογένειας και η έκκληση για προσευχές

Την ώρα που ο 24χρονος δίνει τη μάχη του στη ΜΕΘ, οι οικογένειά του ζει δραματικές στιγμές, έχοντας εναποθέσει τις ελπίδες της σε ένα θεϊκό θαύμα.

Τα επόμενα 24ωρα έχουν χαρακτηριστεί κρίσιμα, με τον θείο του Γιάννη να καλεί τον κόσμο να προσευχηθεί γι’ αυτόν.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Δαμιανός αναφέρθηκε το τάμα που είχε κάνει ο ανιψιός του, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν βούτηξε για χαβαλέ».