Με τα νοσοκομεία της Δωδεκανήσου να μένουν τελικά εκτός παρ’ ότι είχαν αρχικά περιληφθεί στον προγραμματισμό, ξεκίνησαν χθες οι εμβολιασμοί των υγειονομικών στα νοσοκομεία της περιφέρειας της χώρας.

Του ανταποκριτή μας από το dimokratiki.gr στη Ρόδο

Ενώ όλα ήταν έτοιμα χθες και στο νοσοκομείο της Ρόδου για να ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί των υγειονομικών, με ένα έγγραφο που κοινοποιήθηκε την τελευταία στιγμή από το υπουργείο Υγείας έγινε γνωστό ότι οι εμβολιασμοί των υγειονομικών στη Ρόδο και σε όλα τα νοσοκομεία της Δωδεκανήσου θα ξεκινήσουν μετά τις 12 Ιανουαρίου.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Ρόδου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης, ανέφερε ότι το επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Υγείας για την αναβολή των εμβολιασμών κοινοποιήθηκε προχθές και ως νέα ημερομηνία εμβολιασμών για την νησιωτική Ελλάδα ορίστηκε η 12η Ιανουαρίου.

Μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να εμβολιαστούν από νοσοκομείο της Ρόδου, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ περισσότερα από 350 άτομα. Εκτιμάται ότι ο αριθμός θα αυξηθεί σημαντικά μέχρι την 12η Ιανουαρίου που θα ξεκινήσει η διαδικασία, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος και περισσότεροι από 220 ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί, ενώ ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού θα ξεκινήσει μετά τις 20 του τρέχοντος μηνός.

«Αλλαξε ο σχεδιασμός του γενικότερου πλάνου, τα νοσοκομεία χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες και το νοσοκομείο της Ρόδου περιελήφθη στην τρίτη. Η έναρξη των εμβολιασμών έχει οριστεί για τις 12 Ιανουαρίου, αντί για χθες που προέβλεπε ο αρχικός προγραμματισμός», δήλωσε στη Δημοκρατική ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης, σημειώνοντας ότι το νοσοκομείο της Ρόδου ήταν καθόλα έτοιμο για να ξεκινήσει τη διαδικασία.

«Γιατί βγήκε πρόγραμμα για να εμβολιαστούμε, ενώ τελικά δεν ξεκίνησε ο εμβολιασμός, δεν ξέρει κανείς. Δεν κάνεις προγραμματισμό όταν δεν ξέρεις πότε και πώς θα παραλάβεις τα εμβόλια», ανέφερε ο διευθυντής ΕΣΥ στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, πρώην πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών Ρόδου και μέλος του Δ.Σ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου Ηλία Τσέρκη υπάρχει μια διαφοροποίηση στη διαδικασία εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού καθώς ενώ αρχικά ο σχεδιασμός προέβλεπε να γίνει σε δομές κι εκτός του νοσοκομείου της Ρόδου, σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση που είχε, τελικώς ο εμβολιασμός θα γίνει εντός του νοσοκομείου και στα κέντρα υγείας.