Συναγερμός σήμανε στις Αρχές  μετά την υπερχείλιση του Ενιπέα ποταμού λόγω της έντονης βροχόπτωσης που πλήττει την περιοχή από το βράδυ της Κυριακής την Ηλεία.

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία

Μέχρι στιγμής φέρεται να έχουν πλημμυρίσει κάποια στρέμματα, μακριά από τις πρώτες οικίες, ενώ δεν απειλούνται σπίτια παρά μόνο κτηνοτροφικές μονάδες.

Καρούτες Αρχαίας Ολυμπίας:

Λαντζόι:

Κάτω από το Κτήμα Μπριντζίκη στο Λαντζόι, εγκλωβίστηκαν 13 πρόβατα με την Πυροσβεστική να συνδράμει για τη διάσωσή τους.

Πελόπιο:

Προβλήματα κυρίως στην αγροτική οδοποιία στον δήμο Ήλιδας

Αγροτικοί δρόμοι έγιναν απροσπέλαστοι, ενώ επαρχιακοί δρόμοι γέμισαν με φερτά υλικά. Τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως σε Γεράκι, Περιστέρι, Κρυονέρι και στα χωριά της Πηνείας.

Από το πρωί συνεργεία του δήμου προχωρούν στην απομάκρυνση των φερτών υλικών, ώστε να γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων ομαλά και χωρίς κίνδυνο.

Μικροπροβλήματα στον Κάμπο

Μόνο μικροπροβλήματα προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση στον Κάμπο που σε γενικές γραμμές «άντεξε».

Λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα οι ουρανοί στον Κάμπο «άνοιξαν» και η νύχτα έγινε μέρα από τις αλλεπάλληλες αστραπές.

Στο Δήμο Πηνειού δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα σε Γαστούνη, Βαρθολομιό Τραγανό. Βέβαια σε κάποιες περιπτώσεις σε κάποιους δρόμους τα νερά φούσκωσαν αλλά υποχώρησαν αμέσως χωρίς να δημιουργήσουν προβλήματα σε καταστήματα και οικίες.

Ο καθαρισμός φρεατίων, αποστραγγιστικών τάφρων που είχαν γίνει από τον δήμο, την Περιφέρεια και τον ΤΟΕΒ Γαστούνης απέδωσαν όπως φάνηκε καρπούς.

Στη μπούκα Παλαιοχωρίου η κατάσταση ήταν οριακή αλλά ελεγχόμενη. Το ίδιο και με τον ποταμό Πηνειό σε όλο το μήκος του.

Επίσης ισχυρή η βροχόπτωση σε περιοχές του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης  με μοναδικό πρόβλημα σε τμήμα της ΕΟ Πατρών Πύργου στο Κουρτέσι όπου οι λάσπες και πάλι κατέβηκαν στο δρόμο και τα μηχανήματα του δήμου να αναλαμβάνουν άμεσα δράση και να λύνουν το πρόβλημα. Σε Βάρδα, Μανωλάδα, Λεχαινά, Κυλλήνη και Ανδραβίδα δεν δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα. Στα όριά τους οι παραπόταμοι του Πηνειού Ανισάτος και ο Μέλισσος που έδιωχναν φουσκωμένοι τα νερά προς τη θάλασσα.

Ζημιές και στο Κάτω Σαμικό

Μεγάλες είναι οι ζημιές στο Κάτω Σαμικό.