Θύμα άγριας δολοφονικής επίθεσης μοιάζει να έπεσε μία από της εμβληματικότερες cult φυσιογνωμίες των 70’ies και 80’ies , ο περίφημος «Μπρούνο» που αποτελούσε τον ορισμό στο παραδοσιακό «ελληνικό καμάκι».

Η σαν κινηματογραφική ταινία ζωή του είχε ως αποτέλεσμα να γίνει μέχρι και πρωταγωνιστής του ντοκιμαντέρ «Οι κολοσσοί του έρωτα» («Colossi of love»), που συμμετείχε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

«Έχω βρεθεί με 4.500 γυναίκες. Έκανα τα πρώτα μου βήματα το 67’-68’ στη Ρόδο. Έχω κάνει και μαθήματα σεξ. Άρωμα, ντύσιμο και ευγένεια ήταν το μυστικό. Έλεγα ωραία ψέματα για να τις αποκτήσω. Προσφέρω έργο, κάνω τις γυναίκες ευτυχισμένες», έλεγε ο 64χρονος Ηλίας Φανούρης, αποκαλύπτοντας ζωντανά τα μυστικά του κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ. Ο «ειδικός του έρωτα», αποτελούσε ένα μεγάλο κομμάτι της τουριστικής ιστορίας του νησιού και όχι μόνο.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», λίγο μετά τη μια τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, ξέσπασε πυρκαγιά σε σπίτι στην οδό Πεισάνδου στον Αγ. Φανούριο Ρόδου. Μετά την κατάσβεση, οι πυροσβέστες εντόπισαν απανθρακωμένο άνδρα στο εσωτερικό του. Τα στελέχη του Ανακριτικού Τμήματος του Πυροσβεστικού Σώματος εντόπισαν ευρήματα που έδειχναν ότι δεν ήταν μια «τυχαία» φωτιά και ενημέρωσαν σχετικά τον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος ανέθεσε την υπόθεση σε αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.