Οι πληροφορίες που αναφέρουν ορισμένα μέσα ενημέρωσης ότι αρουραίοι δαγκώνουν παιδιά στη Λέσβο είναι ανακριβείς, αλλά όχι «παντελώς ανυπόστατες», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μετά και την αντίδραση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σύμφωνα με τις ιατρικές μας ομάδες, αναφέρουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, «αρουραίοι, σκορπιοί και φίδια δαγκώνουν παιδιά και ενήλικες – όχι στη Λέσβο – αλλά στο άλλο απάνθρωπο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, στο Βαθύ, στη Σάμο».

«Δεν έχουμε πληροφορίες για παρόμοια περιστατικά στη Λέσβο και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δεν έχουν δηλώσει ποτέ κάτι τέτοιο δημοσίως. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι συνθήκες στη Λέσβο είναι αποδεκτές, καθώς και στον νέο καταυλισμό, οι άνθρωποι θα αναγκαστούν να ζήσουν σε σκηνές μέσα στο χειμώνα χωρίς επαρκή ασφάλεια ή προστασία», τονίζει η ανθρωπιστική οργάνωση.

Τέλος σημειώνει πως «αντί να διορθώνει την ανακρίβεια αυτών των πληροφοριών για τη Λέσβο, το Υπουργείο Μετανάστευσης θα πρέπει να επικεντρωθεί στην αλλαγή της απάνθρωπης πραγματικότητας που βιώνουν άντρες, γυναίκες και παιδιά που ζουν στους δύο καταυλισμούς και θα πρέπει να φροντίσει για την άμεση μεταφορά αυτών των ανθρώπων σε ασφαλές μέρος».