Ο αριθμός κλινών ΜΕΘ-Covid στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης αυξάνεται, χάρη στις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές που μεταβαίνουν στην πόλη από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Όπως αναφέρει ο διοικητής του νοσοκομείου, Νικόλαος Αντωνάκης , η δέσμευση για ανάπτυξη επιπλέον κλινών εντατικής παρακολούθησης για κορονοϊό, φθάνοντας από τις 10 στις 25 και σταδιακά στις 30, γίνεται πραγματικότητα με τη συνδρομή από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι στην προσπάθεια πληρέστερης αντιμετώπισης των μεγάλων αναγκών λόγω της πανδημίας, η διοίκηση της 4ης ΔΥΠΕ ανακοίνωσε πρωτοβουλία για μετακίνηση σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης εξειδικευμένων στη λειτουργία των ΜΕΘ νοσηλευτριών/τών, υποστηρίζοντας τις Εντατικές της πόλης.

«Η ενέργεια αυτή αποτελεί απόδειξη της ανθρώπινης ευαισθησίας τους, της απεριόριστης κοινωνικής ευθύνης που αισθάνονται και της επαγγελματικής τους ακεραιότητας, στοιχεία που καθημερινά αναδεικνύονται από τους εργαζόμενους στην στο χώρο της Υγείας στη χώρα μας», επισημαίνει ο κ. Αντωνάκης σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επίσης, ευχαρίστησε και συνεχάρη το νοσηλευτικό προσωπικό που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της 4ης ΥΠΕ και ευχήθηκε ασφαλή ολοκλήρωση της αποστολής τους.

Η Ένωση Ξενοδόχων καλύπτει τη διαμονή των νοσηλευτριών-των που ενισχύουν τις ΜΕΘ

Ανακοίνωση η οποία αναφέρει ότι «συμμετέχοντας στη μάχη με τον κορονοϊό και ανταποκρινόμενη στις εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές που βιώνει η πόλη μας, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης θα καλύψει μέσω των μελών της όλες τις φιλοξενίες που της έχουν ζητηθεί αναφορικά με τη διαμονή νοσηλευτών που εθελοντικά πρόκειται να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ενισχύσουν τις τοπικές ΜΕΘ», εξέδωσαν οι ξενοδόχοι της πόλης.

Μάλιστα, ευχαριστούν τα μέλη που έχουν ήδη ανταποκριθεί, «προσφέροντας ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.