Φόβο και ανησυχία για διασπορά του κορονοϊού κατά το τριήμερο από τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου έως και την 28η Οκτωβρίου εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε: «Φοβάμαι γιατί το τριήμερο του Αγίου Δημητρίου πολλοί Θεσσαλονικείς πήγαν εκδρομή σε θέρετρα γύρω από τη Θεσσαλονίκη και φοβάμαι δυστυχώς ότι τα αποτελέσματα θα τα δούμε τις επόμενες ημέρες. Προφανώς υπάρχει κόπωση, το αντιλαμβάνομαι και υπάρχει και ανεμελιά, που δεν κακίζει κανείς, αλλά πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι».

Όπως είπε ο κ. Ζέρβας, «ήμασταν σε μονοψήφιο αριθμό κρουσμάτων και φτάσαμε σε πολύ μεγάλο αριθμό. Οι αναλύσεις δε του ΑΠΘ στα λύματα δείχνουν πέντε φορές παραπάνω φορτίο στην πόλη μας» ενώ σε ερώτηση σχετικά με τη στάση της νεολαίας τόνισε ότι «υπήρχαν παράλληλες καταστάσεις στην πόλη των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης, δύο πόλεις με μεγάλη πανεπιστημιακή κοινότητα. Πολλοί βέβαια δεν ήρθαν, αλλά δημιουργήθηκε θέμα, χωρίς να δαιμονοποιούμε τους φοιτητές, απλά διαπιστώνουμε πώς μπορεί να ανοίξει μια κερκόπορτα».

Δείτε το βίντεο: