Την εγκύκλιο της Δ/νσης Υγειονομικής Μηχανικής και Υγιεινής Περιβάλλοντος με θέμα «Αποστολή στοιχείων ποιότητας πόσιμου νερού της τριετίας 2011, 2012 και 2013 για ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» υπέγραψε η υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μ. Μακρή.

Σκοπός της συγκεκριμένης εγκυκλίου είναι η συλλογή και επεξεργασία στοιχείων, με στόχο τη σύνταξη τριετούς έκθεσης ποιότητας πόσιμου νερού της χώρας από την Δ/νση Υγειονομικής Μηχανικής & Υγιεινής Περιβάλλοντος, για την ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα στοιχεία της ποιότητας του πόσιμου νερού όλης της επικράτειας για την τριετία 2011- 2013, στα πλαίσια εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας, σε συμμόρφωση προς την οδηγία 98/83/ΕΚ του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 3ης Νοεμβρίου 1998).

Αποδέκτες της εγκυκλίου είναι οι υπεύθυνοι φορείς ύδρευσης (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Δήμοι, ΔΕΥΑ…) ως πρώτος βαθμός ευθύνης και οι Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας ως δεύτερος βαθμός ευθύνης για την παρακολούθηση της ποιότητας του πόσιμου νερού.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.