Διημερίδα με θέμα «Βιωσιμότητα του Έργου Τηλεθέρμανσης του Δήμου Ασπροπύργου με Εκμετάλλευση των Πηγών του Διυλιστηρίου» φιλοξένησε στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Ασπροπύργου ο Όμιλος «Ελληνικά Πετρέλαια» στις 14-15 Απριλίου 2014.

Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή στελεχών του Διυλιστηρίου Ασπροπύργου, εκπροσώπων του Δήμου Ασπροπύργου, τεχνικών και εμπειρογνωμόνων της Ελληνογερμανικής συνέλευσης καθώς και γερμανικών επιχειρήσεων με εμπειρία σε αντίστοιχα έργα στην Καρλσρούη και Στουτγάρδη. Κύριο αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη βιωσιμότητα και τις τεχνικές προκλήσεις της πιθανής εφαρμογής τηλεθέρμανσης γειτονικών περιοχών οικιστικού χαρακτήρα του Δήμου Ασπροπύργου.

Το Διυλιστήριο Ασπροπύργου είναι σε θέση να ενισχύσει έμπρακτα την υλοποίηση του έργου εισφέροντας την περίσσεια θερμικής ενέργειας που προκύπτει από την παραγωγική διαδικασία, ανάλογα με τις εκάστοτε λειτουργικές ανάγκες. Παράλληλα, έχει συστήσει Ομάδα Έργου, η οποία απαρτίζεται από στελέχη με υψηλή κατάρτιση και μεγάλη εμπειρία σε έργα υψηλής τεχνολογίας προκειμένου να παρέχει τεχνική υποστήριξη σε όλα τα στάδια και επίπεδα του έργου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του Ομίλου «Ελληνικά Πετρέλαια» καθώς και ξενάγηση στις μονάδες τους Διυλιστηρίου με σκοπό τον αρχικό εντοπισμό κρίσιμων παραμέτρων για την κατάρτιση της τεχνικοοικονομικής μελέτης και τη διευκόλυνση των συζητήσεων.

Όπως επισημαίνεται στο Δελτίο Τύπο, οι συνομιλίες ολοκληρώθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη όλων των πλευρών ότι πρόκειται για ένα δύσκολο και φιλόδοξο έργο αλλά και για μια πρωτοβουλία που αξίζει να συνεχιστεί διότι θα επιφέρει σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, μέσα από την επωφελή συνύπαρξη κοινωνίας και επιχειρήσεων.