Παρέμβαση στο ιατρείο της Καθηγήτριας Παθολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ και μέλους της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας, Ελένης Γιαμαρέλλου, πραγματοποίησε ο Ρουβίκωνας.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε όσα έχει πει η κ. Γιαμαρέλλου αναφορικά με τον κορονοϊό, κατηγορώντας την ότι υποστηρίζει «αντιεπιστημονικές θέσεις».

«Η κυριά Γιαμαρέλλου και κάθε κυρία Γιαμαρέλλου εκεί έξω καλά θα κάνει να σκέφτεται πριν μιλήσει. Δε νοείται από τη μία να αίρει κάθε επιστημονική έρευνα και απόδειξη περιμένοντας κάποιο θαύμα να μας σώσει, θέτοντας τη ζωή δεκάδων χιλιάδων συνανθρώπων μας σε κίνδυνο και από την άλλη να «αστειεύεται» ότι μόνο εμείς πρέπει να αλλάξουμε συνήθειες για να προστατευτούμε και να προστατεύσουμε τους/τις δίπλα μας», αναφέρουν μεταξύ άλλων σε κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Κικίλιας: Οι θρασύδειλοι δε μας τρομοκρατούν

Δήλωση για την εισβολή στο γραφείο της Ελένης Γιαμαρέλλου Καθηγήτριας Παθολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ και μέλους της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας έκανε ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας.

«Η εισβολή στο γραφείο της κ. Ελένης Γιαμαρέλλου Καθηγήτριας Παθολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ και μέλους της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας δεν είναι απλώς καταδικαστέα, αλλά συνιστά μια άθλια πράξη εκφοβισμού, μια φασίζουσα συμπεριφορά» αναφέρει ο υπουργός και συνεχίζει: «Η κ. Γιαμαρέλλου είναι μια κορυφαία επιστήμονας, η οποία μαζί με όλα τα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, εργάζεται καθημερινά και από την πρώτη ημέρα που ξέσπασε η πανδημία, για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου και την στήριξή μου στους επιστήμονες της χώρας, στους ιατρούς και τους επαγγελματίες υγείας.

Οι θρασύδειλοι δε μας τρομοκρατούν», ανέφερε ο κ. Κικίλιας.