Ενός λεπτού σιγή κράτησαν πριν από λίγο, στο Σύνταγμα, οι χιλιάδες διαδηλωτές, για τα θύματα του φασισμού στη χώρα από το 1940.

«Για αυτούς που αντιστάθηκαν στους φασίστες και στους ταγματασφαλίτες και για τα σύγχρονα θύματα του φασισμού», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά διαδηλωτές.

Νωρίτερα πορεία Σωματείων, Συνδικάτων και μαζικών φορέων, πραγματοποιήθηκε προς τη Βουλή. Στην κεφαλή της πορείας βρισκόταν πανό του ΠΑΜΕ, με το σύνθημα «Ο λαός απαιτεί οι ναζί στη φυλακή».

«Είμαστε εδώ σήμερα για να διατρανώσουμε την απαίτηση του ελληνικού λαού. Η απαίτηση αυτή βγαίνει από τους πολύχρονους αγώνες κατά του ναζισμού-φασισμού. Οι αγώνες αυτοί ήταν ματοβαμμένοι και το μόνο που απαιτεί αυτή τη στιγμή ο λαός είναι οι ναζί στη φυλακή. Αυτή η απόφαση είναι η μόνη που μπορεί να παρθεί και τίποτα λιγότερο» δήλωσε ο Β. Γκιτάκος μέλος του ΓΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

«Βροντοφωνάζουμε όλοι οι εργαζόμενοι το παλλαϊκό σύνθημα οι ναζί στη φυλακή. Συνεχίζουμε τον αγώνα να τσακίσουμε κάθε φασιστική φωνή, κάθε φασιστική ιδέα» δήλωσε η Βέτα Πανουτσάκου πρόεδρος Ομοσπονδίας Συλλόγων Περιφερειών.