Η ιδιαίτερη σχέση της Κατερίνας Παναγοπούλου με το ευ αγωνίζεσθαι είναι γνωστή. Ως πρέσβυς της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι, ταξίδεψε με πρόσκληση του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στην Ουάσινγκτον, όπου παραβρέθηκε σε Δεξίωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, στον Λευκό Οίκο.

Η κυρία Παναγοπούλου συζήτησε με τον αντιπρόεδρο της Αμερικής Τ. Μπάιντεν για τη βοήθεια που χρειάζεται η Ελλάδα στη δύσκολη περίοδο που διανύει, ζητώντας του την προσωπική του επιμέλεια. Τις συστάσεις με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο έκανε ο προσωπικός του φίλος, Ελληνοαμερικανός πολιτικός ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην Γερουσιαστής, Κρις Σπύρου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης είχε σύντομη συνομιλία και με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα ευχαριστώντας τον για τα καλά λόγια που είπε για την Ελλάδα στη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση. Μια εκδήλωση, η οποία έδωσε τα καλύτερα μηνύματα στήριξης προς την χώρα μας.

Η ίδια εκτός από πρέσβυς της Ελλάδος για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι,είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Διεθνούς Επιτροπής για το Ευ Αγωνίζεσθαι, πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου «Καλλιπάτειρα», επίτιμο μέλος του ευρωαμερικανικού συμβουλίου γυναικών, επίτιμο μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Φίλων Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μέλος της ΕΛΕΠΑΠ, μέλος του ομίλου φίλων Εθνικής Πινακοθήκης και έχει επιδείξει πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή της έχει απονείμει το 1ο Ευρωπαϊκό Βραβείο «Γυναίκα και Αθλητισμός» που δίνεται σε εξέχουσες προσωπικότητες που προάγουν τον αθλητισμό, την ισότητα των δύο φύλων και το ευ αγωνίζεσθαι.

Είναι παντρεμένη με τον εφοπλιστή, Περικλή Παναγόπουλο, επίτιμο πρόεδρο της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών Επιβατηγού Ναυτιλίας και πρόεδρο της Magna Marine και μητέρα ενός γιου, ενώ κατοικεί μόνιμα στην Αθήνα.