Στο έλεος της κακοκαιρία βρίσκεται η Αχαΐα. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώνονται από το πρωί της Παρασκευής (18/9) και έχουν σημάνει συναγερμό στις Αρχές και στους κατοίκους.

Παράλληλα όπως παρατηρούμε σε βίντεο και φωτογραφίες του tempo24.news βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σπάνιο φαινόμενο κατά το οποίο η θάλασσα βγαίνει στη στεριά χωρίς να φυσάει αέρας, το γνωστό φαινόμενο της Ρεστίας.

Το νερό φτάνει στους πολίτες έως το γόνατο ενώ η περιοχή του Ρίου έχει μετατραπεί σε μία απέραντη λίμνη.

Όπως εξήγησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επικεφαλής της διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Γυφτάκης, «το συγκεκριμένο φαινόμενο ονομάζεται παράκτια πλημμύρα, δηλαδή τα νερά της θάλασσας αναρριχώνται στην στεριά και παραμένουν κυρίως στην παραλιακή ζώνη.»

Σύμφωνα με τον Νίκο Γυφτάκη, «η εμφάνιση του φαινομένου οφείλεται στους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή και του υψηλού κυματισμού.»

Μάλιστα, όπως επεσήμανε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο επικεφαλής της διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, «το φαινόμενο αυτό είναι γνωστό, αφού έχει παρατηρηθεί και στο παρελθόν.»

Παρατείνονται οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αχαΐα λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

Παρατείνονται μέχρι τις 21:00 το Σάββατο, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, τα έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα στην Αχαΐα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων θα συνεχιστεί η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου και λεωφορείων, καθώς και παντός είδους οχημάτων που έλκουν τροχήλατα, στα παρακάτω σημεία του οδικού δικτύου:

  •  Στην Ολυμπία Οδό, από το 205ο χιλιόμετρο έως την χιλιομετρική θέση 222,920.
  • Κατά μήκος της εθνικής οδού Πατρών -Πύργου, της παλαιάς εθνικής οδού Πατρών -Πύργου, καθώς και της παλαιάς εθνικής οδού Πατρών -Κορίνθου.
  • Στην γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
TAGS