Παρότρυνση να βγάλουν τις μάσκες απηύθυνε ένας ιερέας σε μαθητές και γονείς που βρίσκονταν στην αυλή σχολείου στην Κοζάνη, όπου πραγματοποιούσε αγιασμό ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Μάλιστα, φέρεται να τους είπε πως εάν φιλήσεις τον σταυρό, ο κορονοϊός δεν κολλάει.

Το σκηνικό αυτό εκτυλίχθηκε στον αγιασμό του Δημοτικού Σχολείου Καρυδίτσας, το πρωί της Δευτέρας (14/09), σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα kozanimedia.gr, όταν ο ιερέας του χωριού ζήτησε από δασκάλους-γονείς και μαθητές να βγάλουν τις μάσκες μέσα στον αύλειο χώρο.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες και γονείς, επέπληξε και εκπαιδευτικό, ο οποίος «τόλμησε» να κρατήσει τη μάσκα του, όταν ο πρώτος πήγε να τον… αγιάσει, με τον ιερέα να λέει πως «ο κορονοϊός δεν κολλάει αν φιλήσεις το σταυρό».

Το ίδιο είπε, μάλιστα, ο ιερέας και στους μαθητές, ζητώντας τους να μη φοβούνται και να βγάλουν τις μάσκες.

Όπως αναφέρουν γονείς μαθητών στο ίδιο Μέσο, ο ιερέας κάλεσε τους μαθητές «να προσκυνήσουν το σταυρό», αδιαφορώντας για τον κίνδυνο του κορονοϊού, με την πλειοψηφία, πάντως, γονέων και εκπαιδευτικών να μην αντιδρούν.

Σύμφωνα με κατοίκους της Καρυδίτσας, που μίλησαν στο Kozanimedia, ο εν λόγω ιερέας είναι εδώ και καιρό από τους λεγόμενους «αρνητές της μάσκας», κάτι που επαναλαμβάνει, σε κάθε ευκαιρία.