Σε καραντίνα έχουν τεθεί όσοι επιβάτες βρέθηκαν στην πτήση της TUI 6215 από τη Ζάκυνθο προς το Κάρντιφ της Ουαλίας καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού.

Τα κρούσματα ανήκουν σε τρεις διαφορετικές ομάδες ατόμων τα οποία βρέθηκαν στο συγκεκριμένο αεροπλάνο.

Επιβάτιδα της πτήσης ξέσπασε για την κατάσταση που αντίκρισε στον αέρα μιλώντας στο BBC.

«Αυτή η πτήση ήταν καταστροφή. Ο διπλανός μου είχε τη μάσκα στο λαιμό του. Όχι μόνο η αεροπορική εταιρεία δεν του συνέστησε να την φορέσει σωστά, αλλά τον κέρασαν και δωρεάν ποτό, όταν είπε ότι γνώριζε κάποιο από τα μέλη του πληρώματος» είπε η Στέφανι Γουάτφιλντ και πρόσθεσε: «Πολλοί έβγαλαν τις μάσκες τους και περπατούσαν πάνω-κάτω στο διάδρομο για να μιλήσουν σε άλλους».

«Μόλις προσγειώθηκε το αεροσκάφος, πολλοί επιβάτες έβγαλαν αμέσως τις μάσκες. Η πτήση ήταν γεμάτη από εγωιστές κορονηλίθιους κι ένα πλήρωμα ανίκανο που δεν θα μπορούσε να νοιάζεται λιγότερο», υποσηρίζει στις δηλώσεις της η Στέφανι.

Η Στέφανι Γουάτφιλντ με το σύζυγό της είχαν πάρει την απόφαση να τεθούν σε απομόνωση προτού καν ενημερωθούν για τα κρούσματα.

Το υπουργείο Υγείας της Ουαλίας, όπως αναμεταδίδει το BB, έχει δώσει οδηγία στους επιβάτες της πτήσης να εξεταστούν για κορονοϊό και να παραμείνουν σε απομόνωση.