Να προσέλθουν στην εκκλησία τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού κάλεσε τους πιστούς ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Θα πρέπει οι πιστοί να προσέλθουν στη Θεία Λειτουργία με προσοχή, με μάσκα,  κρατώντας αποστάσεις και τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας, με πλύσιμο των χεριών αλλά και με αντισηπτικό. Είναι μια δύσκολη συγκυρία όμως η Παναγία και φέτος θα βρει τον τρόπο να στείλει τα μηνύματα της» ανέφερε.

Ο κ. Χρυσόστομος είπε ακόμη ότι  στην πανδημία επανακαθορίζονται οι ανθρώπινες σχέσεις και πως η ζωή μας επιτυγχάνεται σε αναφορά στον άλλον.

Μάλιστα αναφέρθηκε και στον Απόστολο Παύλο που έγραφε πως ο καθένας, ας μην ζητάει το συμφέρον το δικό του αλλά το συμφέρον του άλλου.

Τέλος ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας  απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για τις τελετές των γάμων και των βαπτίσεων εξήγησε ότι αυτές οι τελετές μπορούν να γίνονται με λίγα άτομα εντός της Εκκλησίας και με περισσότερα στο προαύλιο.

Το πρόβλημα, υπογράμμισε, δεν είναι οι γάμοι αλλά οι δεξιώσεις στη συνέχεια. «Ας μην ψάχνουμε τη διασπορά του κορονοϊού στην Εκκλησία» κατέληξε ο κ. Χρυσόστομος.