Νέα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό: Αναστέλλονται λιτανείες και εμπορικά πανηγύρια

Παράταση στην απαγόρευση των όρθιων στα μπαρ


ΕΛΛΑΔΑ
17:56
07/08/2020
Νέα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό: Αναστέλλονται λιτανείες και εμπορικά πανηγύρια
24
loading

Νέα έκτακτα μέτρα ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στην προσπάθεια περιορισμού του κορονοϊού στη χώρα μας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αναστέλλονται τα εμπορικά πανηγύρια και οι λιτανείες για το επόμενο χρονικό διάστημα, χωρίς να είναι ξεκάθαρο το χρονικό όριο αυτού του μέτρου.

Σε συνέχεια εισήγησης της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτικής  Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, οι επισκέπτες από την Μάλτα, από την  Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 και ώρα 00:01, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Επίσης, ενημερώνουμε  ότι, κατόπιν και της σχετικής σύστασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για  επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις

Τέλος αναφορικά με το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κλπ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα  επεκτείνεται έως 31-08-2020.

Ο συνωστισμός έφερε αύξηση κρουσμάτων και κόκκινο συναγερμό

Όσο κι αν οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού οι εικόνες του συνωστισμού που καταγράφονται σε περιοχές της χώρας μας αποδεικνύουν πως μεγάλο ποσοστό του κόσμου πια... δεν πειθαρχεί.

Μπορεί η μάσκα να είναι πια υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους αλλά οι πολίτες δείχνουν να «σπάνε» τα μέτρα που έχουν επιβληθεί και να βρίσκονται ο ένας σε απόσταση αναπνοής από τον άλλον μη δίνοντας σημασία στον αόρατο εχθρό που μας «κυνηγά».

Οι εικόνες που δημοσιεύονται στα social media αλλά και η αύξηση των κρουσμάτων προβληματίζουν τους ειδικούς και φέρνουν την αυστηροποίηση των μέτρων.

Beach bar, γάμοι, βαφτίσια, πανηγύρια και γλέντια έμειναν μακριά από τις συμβουλές πρόληψης σαν να μην υπάρχει πανδημία. Αυτή η συμπεριφορά έχει άμεσα αποτελέσματα καθώς είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι συνέβαλε στην εκτόξευση των κρουσμάτων σε όλη την  Ελλάδα.

Η χθεσινή καταγραφή των 153 κρουσμάτων προοιωνίζει δραματική αύξηση των κρουσμάτων μέσα στον Αύγουστο κι αν τα μέτρα που παίρνονται τώρα δεν αποδειχθούν αποτελεσματικά θα είναι πολύ κακή η «είσοδος» στον Σεπτέμβριο.

Μόλις χθες μάθαμε πως ο κορονοϊός έκανε το δικό του «πάρτι» από την περασμένη εβδομάδα στον Πόρο και έτσι έφερε το νησί αντιμέτωπο με νέα πιο αυστηρά μέτρα. Την ίδια περίοδο στο νησί των Ανέμων, τη Μύκονο καταγράφηκε μαζική μόλυνση εργαζόμενων σε beach bar. Στην Ικαρία τα πανηγύρια καλά κρατούν όπως τα γλέντια στην Ξάνθη.

Στην Αλεξανδρούπολη και τη Θεσσαλονίκη γάμοι και βαφτίσια ενοχοποιούνται για τη διάδοση του κορονοϊού αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας εικόνες συνωστισμού, ανέμελης διασκέδασης και μετακίνησης δείχνουν ότι είναι πολλοί αυτοί που αγνοούν τις δραματικές εκκλήσεις των ειδικών για αυτοπεριορισμό.

Μάσκα παντού, περιορισμοί στο ωράριο καταστημάτων, τέλος στα πάρτι και συναθροίσεις μέχρι 9 άτομα στον Πόρο

Νέα έκτακτα μέτρα ανακοινώθηκαν για τον Πόρο στην προσπάθεια ελέγχου της διασποράς του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (6/8) στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στο νησί του Πόρου με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σε συνεννόηση με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόρδα και  με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, αποφασίστηκαν περιοριστικά μέτρα για τον Πόρο.

Αναλυτικά τα νέα έκτακτα μέτρα:

 • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.
 • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
 • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
 • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
 • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων (αναμένεται έκδοση ΚΥΑ με τις επιχειρήσεις που θα δικαιούνται υπαγωγή στη σχετική ρύθμιση).

Στο νησί μετέβησαν το πρωί της Παρασκευής (7/8) κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ), 10μελες ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ για εντατικοποίηση των ελέγχων τήρησης των μέτρων, καθώς και ειδικό κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος για τη πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας του.

Τέλος τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από τις 06.00 της 07-08-2020 έως και 17-8-2020 και ώρα 06.00.

Παρέμβαση της αστυνομίας σε Ικαριώτικο πανηγύρι

Εικόνες συνωστισμού, χαλαρότητας και απίστευτης ευδιαθεσίας υπό τους ήχους του Ικαριώτικου σκοπού καταγράφηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην πλατεία της Ακαμάτρας στην Ικαρία.

Χωρίς την έγνοια του κορονοϊού, στήθηκε πανηγύρι στην πλατεία ενώ τα social media πλημμύρισαν από αναρτήσεις στις οποίες υπήρχε και η σχετική λεζάντα «Κανένας κοροναϊός» σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ.

Βίντεο του newsbeast.gr από το Ικαριώτικο πανηγύρι:

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ εξαιτίας του συνωστισμού παρενέβη η αστυνομία, καθώς το γλέντι έλαβε χώρα σε αυλή μαγαζιού ενώ διενεργείται προανάκριση ώστε να βρεθούν οι υπεύθυνοι.

Ο κ. Στέλιος Σταυρινάδης, μέλος του Συλλόγου του χωριού, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ξεκαθαρίζει πως οι κάτοικοι της Ικαρίας είναι πολύ προσεκτικοί στο θέμα του κορονοϊού και διευκρινίζει ότι «προφανώς και κατά την εκδήλωση δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα αλλά δεν ήταν πανηγύρι του χωριού ούτε διοργανώθηκε από το Σύλλογο του χωριού».

«Μετά τις δημοσιεύσεις που είδαμε σήμερα για την Ικαρία και μάλιστα για την Ακαμάτρα οφείλουμε να κάνουμε κάποιες διευκρινήσεις και να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.

Η εκδήλωση αυτή δεν ήταν πανηγύρι του χωριού ούτε διοργανώθηκε από το Σύλλογο του χωριού.

Διοργανώθηκε από ιδιώτη που λειτουργεί καφενείο, στην πλατεία του χωριού μας. Προφανώς εκεί δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα. Γι' αυτό όμως εκείνοι που πρέπει να το επιβλέψουν και να το ελέγξουν είναι οι αρχές και δεν ευθύνονται οι Ακαματριώτες και ο Σύλλογος του χωριού.

Στην Ικαρία δεν κυριαρχεί το «χαλαρά» και η ανευθυνότητα. Στην Ικαρία δεν έχουμε τον "χαβά" μας Εδώ οι κάτοικοι είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Αναλογιζόμαστε τους κινδύνους παρακολουθούμε τα νέα δεδομένα και χωρίς να φοβόμαστε χωρίς να τρομοκρατηθούμε χωρίς να χάσουμε την κοινωνικότητα την αλληλεγγύη και το ενδιαφέρον για τα κοινά.

ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ!!!Και για ένα επιπλέον λόγο: το νοσοκομείο μας υποστελεχωμένο και δίχως τον απαιτούμενο εξοπλισμό ξέρουμε πως δεν θα αντέξει την περίθαλψη κρουσμάτων (που όλοι απευχόμαστε). Αν έχουμε ανεπιθύμητες καταστάσεις αλίμονό μας.

Ο Σύλλογος του χωριού έχει από την αρχή του καλοκαιριού ματαιώσει το Πανηγύρι . Επί πρόσθετα την προηγούμενη από το γεγονός μέρα σε ανοιχτό ΔΣ ματαίωσε όλες τις εκδηλώσεις μικρής κλίμακας που είχε προγραμματίσει για τον Αύγουστο και έκανε έκκληση στους κατοίκους και τους επαγγελματίες του χωριού να αποφύγουν εκδηλώσεις κάθε μορφής που θα μπορούσαν να προκαλέσουν συνωστισμό και ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Δυστυχώς κάποιοι, με επιπόλαιες και απερίσκεπτες ενέργειες, δίνουν την ευκαιρία στα κανάλια και τις εφημερίδες , να βγάζουν για το χωρίο μας και την Ικαρία μια ψεύτικη εικόνα αναντίστοιχη με την πραγματικότητα» γράφει στην ανάρτησή του ο κ. Σταυρινάδης.

Ξέφρενα γλέντια και χοροί στην ορεινή Ξάνθη παρά τα μέτρα

Ξέφρενα γλέντια και χοροί, με αφορμή γάμους, σε κεντρικούς δρόμους οικισμών αποτελούν σχεδόν καθημερινή ρουτίνα των τελευταίων ημερών σε ορισμένους οικισμούς του δήμου Μύκης.

Αντίστοιχες αναφορές υπάρχουν και για άλλους οικισμούς της περιοχής, αλλά και για περιοχές όπως το Δροσερό, όπου έχουν καταγραφεί στο πρόσφατο παρελθόν γάμοι, χοροί και γλέντια με αντίστοιχο συνωστισμό.

Χαρδαλιάς: Να τηρούμε πιστά αυτά που ισχύουν

«Να τηρούμε πιστά αυτά που ισχύουν. Πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή- χωρίς πανικό αλλά με ευθύνη και συνέπεια» τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς ήδη πριν μπει ο Αύγουστος.

«Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται χαλάρωση ως προς την τήρηση των μέτρων και φαινόμενα συγχρωτισμού και συνωστισμού, τα οποία αποτυπώνονται στην αυξητική τάση των κρουσμάτων. Για αυτό κρίνεται επιβεβλημένο να ληφθούν κάποια επιπλέον μέτρα» πρόσθεσε.

«Όπως σε όλη την προηγούμενη φάση, καθοριστικό παράγοντα στην επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας διαδραμάτισε η ευθύνη των πολιτών, η ατομική ευθύνη του καθενός από εμάς. Αυτό είναι το ''μυστικό'' της επιτυχίας της Ελλάδας και πρέπει και σε αυτή τη φάση όλοι μας να δείξουμε την ίδια υπευθυνότητα και εγρήγορση.

Μπαίνουμε όλοι σε επιφυλακή, χωρίς πανικό αλλά με ευθύνη και συνέπεια. Αφήνουμε πίσω μας τα φαινόμενα χαλάρωσης και ακολουθούμε πιστά τους κανόνες.

Γιατί όπως έχουμε πει πολλές φορές, στόχος όλων μας μέχρι να κερδίσουμε οριστικά τον πόλεμο, πρέπει να είναι να μην χρειάζεται να ληφθούν άλλα μέτρα. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να τηρούμε πιστά αυτά που ισχύουν» ανέφερε.

«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ζήτημα επαναφοράς των sms. Aν υπάρξει τέτοιο ζήτημα θα αφορά ανθρώπους που πραγματικά κινδυνεύουν και πρέπει να τους προστατεύσουμε» είπε στις 4 Αυγούστου κατά την έκτακτη ενημέρωση με τον Σωτήρη Τσίοδρα. 

Μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα lockdown, το έχει πει και ο πρωθυπουργός. Ό,τι μέτρο χρειαστεί να πάρουμε, σε τοπικό επίπεδο, σε συνεννόηση με τους ειδικούς μας, θα φροντίσουμε να το πάρουμε».

Τσιόδρας: Η κατάσταση μπορεί γρήγορα να ξεφύγει – Κάθε κρούσμα δίνει κατά μέσο όρο άλλο ένα

Μετά από περίπου 2,5 του αποχής από τη μικρή οθόνη ο Σωτήρης Τσιόδρας επέστρεψε στους δείκτες της τηλεόρασης και εξέφρασε την ανησυχία του κατά την έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποίησε μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό εστίασε στη ανάγκη χρήσης μάσκας τονίζοντας πως η κατάσταση μπορεί γρήγορα να ξεφύγει. Επιπλέον είπε ότι οι ασπίδες υπολείπεται σε προφύλαξη της μάσκας ενώ εξήγησε για ποιους λόγους τα κρούσματα έχουν αυξηθεί.

Σύμφωνα με τον καθηγητή οι λόγοι είναι οι εξής:

 • ο αυξημένος έλεγχος,
 • η αύξηση της κινητικότητας στην πατρίδα μας, όπως σε πολλές χώρες λόγω της άρσης των μέτρων
 • η αυξημένη μεταδοτικότητα σε συνθήκες συνωστισμού (πχ κρεατοβιομηχανιά, γάμοι, μπαρ)

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας τόνισε ότι ανεβαίνει ο αριθμός των εγχώριων κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες και πως είναι ξεκάθαρη η μετατόπιση των κρουσμάτων τους τελευταίους μήνες σε μικρότερες ηλικίες.

«Πρέπει να ρίξουμε τον δείκτη R κάτω από το 1» είπε κάνοντας γνωστό ότι το R είναι κοντά στο ένα και αυτό σημαίνει ότι κάθε κρούσμα δίνει κι άλλο ένα.

Ο κ. Τσιόδρας προειδοποίησε επίσης ότι «η κατάσταση μπορεί γρήγορα να μας ξεφύγει». Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας τόνισε ότι «τα επιστημονικά δεδομένα επιβάλλουν τη χρήση της μάσκας, ιδιαίτερα όταν δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις. Η μάσκα είναι πολύ πιο αποτελεσματική από τη χρήση ασπίδας».

Σύψας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθούν περαιτέρω οι καλεσμένοι στους γάμους

Ο καθηγητής και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊόΝίκος Σύψαςάφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης των καλεσμένων στους γάμους από 100 που ισχύει σήμερα σε 50 ή και λιγότερους.

«Προτείνω στους νεόνυμφους να φυλάξουν το πάρτι για τα βαφτίσια», τόνισε ο κ. Σύψας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ σημειώνοντας ότι ασφαλώς και η επιτροπή εξετάζει την μείωση του αριθμού των καλεσμένων μετά τους δυο γάμους σε Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη που αποτέλεσαν εστίες εξάπλωσης του ιού.

Ο καθηγητής τόνισε επίσης ότι τον δεκαπενταύγουστο δεν θα πρέπει να γίνουν λιτανείες και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εκκλησία θα κάνει για άλλη μια φορά το καθήκον της και δεν θα επιτρέψει λιτανείες και συνωστισμούς.

«Πιστεύω ότι τελικά θα επικρατήσει η κοινή λογική και η σύνεση. Πιστεύω ότι μπορούμε άριστα να εκτελέσουμε τα θρησκευτικά μας καθήκοντα χωρίς να συνωστιζόμαστε και μπορεί να πέσει και μια χρονιά χωρίς λιτανεία», σημείωσε ο κ. Σύψας.

*Η φωτογραφία είναι αρχείου

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

24
σχόλια
 1. avatar Ellraiser

  Αυτο με τα ημιμετρα πραγματικα δεν μπορω να το καταλαβω.
  Η το κανεις η δεν το κανεις (δεν υπαρχει χαλαρος περιορισμος).
  Εχεις στερημενο ενα παιδακι απο παιχνιδια και του φερνεις ξαφνικα ενα φανταστικο παιχνιδι και του λες:
  - Δεν μπορεις να παιζεις με αυτο, αντε το πολυ να το χαϊδευεις.!!!!
  Και οταν το βλεπεις να παιζει με αυτο το πλακωνεις στις σφαλιαρες........

 2. avatar Σπύροs

  Μπορεί να έχειs το δίκιο με το μέροs σου.Αλλά αν διαπιστώσουν ό,τι αυτά που γράφειs προσβάλλουν την υπόληψη και το κύροs των επιστημόνων του υπουργείου και μελών τηs κυβέρνησηs σίγουρα θα σε καλέσει ο εισαγγελέαs.Kαι άντε μετά να αποδείξειs τουs ισχυρισμούs σου.Στην καλύτερη περίπτωση θα σου επιβληθεί μεγάλο πρόστιμο για διασπορά και αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων και συκοφαντία.Και αν δεν έχειs να πληρώσειs όλοι ξέρουμε τι γίνεται.Γι αυτό είπα προσέξτε τι γράφετε.Μπορεί να είστε αγανακτισμένοι με αυτά που συμβαίνουν και να γράφει κάποιοs εν θερμώ αλλά αν αποφασίσουν να το φθάσουν στη δικαιοσύνη δε θα δείξουν επιείκεια. Θα το κάνουν πιο πολύ για παραδειγματισμό στουs υπολοίπουs.Eγώ απλά τη γνώμη μου λέω και κρίνομαι γι αυτό γιατί την κοινοποιώ.Bέβαια υπάρχει και κάτι που λέγεται πολιτικό κόστοs και αυτό παίζει τον πρώτο ρόλο σε μια κυβέρνηση.Αλλά αν η κατάσταση ξεφύγει με όλα αυτά που γράφονται και ακούγονται και με δεδομένο την ταχεία αύξηση των κρουσμάτων.σίγουρα θα επέμβει η δικαιοσύνη.Γι αυτό προτείνω ψυχραιμία.

 3. avatar Σπύροs

  Προσέξτε τι γράφετε.Μπορεί να μη γράφετε τα στοιχεία σαs αλλά από τη στιγμή που κάνετε σχόλιο στο κινητό ή υπολογιστή αφήνετε αποτύπωμα.Για τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματοs είναι πανεύκολο να σαs εντοπίσει και να σαs φακελώσει.Aκούσατε τι είπε ο υπουργόs.Νομίζετε ότι το είπε μόνο για εκφοβισμό? Ήδη εισαγγελείs μελετούν την υπόθεση.

  1. avatar Προς εισαγγελείς

   Καλό θα ήταν να ασχοληθούν οι αξιότιμοι κύριοι πρώτα με τους λόγους για τους οποίους η επιτροπή των ειδικών δεν έχει τοποθετηθεί εδώ και 2 μήνες στο εξώδικο που τους έχει αποσταλεί για το αν οι ασυμπτωματικοί μεταδίδουν τον ιό και σε ποια δεδομένα βασίζεται η άποψη αυτή και μετά να δουν και τα υπόλοιπα.

  2. avatar @ Σπύρο

   Αναρωτιέμαι αν οι εισαγγελείς θα έχουν την ίδια ευαισθησία για τον κο Σύψα και τους υπόλοιπους, που τόσο καιρό διαφημίζουν τη ρεντεμσιβίρη πρωί, μεσημέρι, βράδυ στα κανάλια;
   Αναρωτιέμαι αν αυτό έχει γίνει ποτέ με μη εγκεκριμένο φάρμακο;
   Αναρωτιέμαι ποσό θα αγοράσει η Ελλάδα το συγκεκριμένο φάρμακο, που στην Ινδία η εταιρεία το πουλάει 66 δολλάρια το φιαλίδιο;
   Αναρωτιέμαι αν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων και οι «ειδικοί» που έχουν λάβει χορηγίες από την συγκεκριμένη εταιρεία θα πρέπει να εξαιρεθούν από την εισήγηση και την αξιολόγηση του συγκεκριμένου φαρμάκου;
   Είναι αδίκημα και που αναρωτιέμαι;
   Ενημέρωσε με, σε παρακαλώ, μην βρω κανένα μπελά.

 4. avatar Απαγορεύεται το Απαγορεύεται

  Στην μπροστινή φωτογραφία φαίνεται ο ανατολικός πυλώνας του ναού ,η Αγιά Σοφιά.

 5. avatar Έλεος…

  Πως γίνεται παραμονές 15 Αυγούστου να ήρθαν ξαφνικά κρούσματα;φάτε σανό πρόβατα

 6. avatar Κουλοκυβέρνηση

  Άνοιξαν τα σύνορα στην κυβέρνηση των αχρήστων. Από χώρες με κορονοϊό αλλά τους φταίνε οι νέοι και οι πολίτες που τάχα δεν προσέχουν.

 7. avatar ΠΝ21

  Όλοι οι Αθεα συμμορία στην κυβέρνηση είναι.
  Για τα τέρατα του ισλάμ δεν λένε κουβέντα.
  Το έργο τις ΝΤΠ σε πλήρη εξέλιξη

  1. avatar 1

   Γλεντήσατε αρκετά εις βάρος της υγείας μας.
   Τώρα θα μαζευτείτε στα σπίτια σας να προσκυνάτε τα πλακάκια.

 8. avatar Άνοιξε τα σύνορα

  Για να κλείσει τά μαγαζιά
  Πάει η εσωτερική οικονομία
  Μετά τού φταίει ο νέος λές και με τό πού κατήρτισε το μέτρο δεν ήταν έξω τόσο καιρό
  Αλλοπρωσαλη πολιτική από άριστους
  Στα πλοία να δείτε ο ένας πάνω στο άλλο αλλά στα μπάρ καθιστοί
  Δεν έχω λόγια!

 9. avatar Μετά από περίπου 2,5 του αποχής από τη μικρή οθόνη

  ο Σωτήρης Τσιόδρας επέστρεψε στους δείκτες της τηλεόρασης.γραψε το Ελληνικα για να καταλαβαινουμε τι θελεις να πεις,αλλιως υπαρχουν σχολεια να σου μαθουν

 10. avatar Ωωββββνξκγ

  Βέβαια στα πλοία αύξηση των επιβατών και συζητιέται και άνοιγμα της κρουαζιέρας, οι πτήσεις από το εξωτερικό κανονικά, τα ξενοδοχεία κανονικά. Οι επιχειρηματίες αυτών των κλάδων είναι φιλαράκια άλλωστε. Τα πανηγύρια που αφορούν τη διασκέδαση του ελληνικού λαουτζίκου και την τοπική οικονομία της επαρχίας κλειστά. Για την εκκλησία βέβαια ούτε λόγος καθώς εκεί μόνο παρατηρούνται μεγάλοι συνοστισμοί στα εμπορικά και στα μπαρ όχι.

 11. avatar ΟΠΑ

  ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΑΡΤΥ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑ...ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ 100...ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ? Ο ΓΑΜΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΜΗΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙΤΕ ΠΟΤΕ.

 12. avatar οι ανοητοι αναρχοσυριζοχουντανελες……οι ρουμπικωνες ….οι ρομα και τα πακιστανολαθρονια

  συνεχιζουν τις επαναστασεις εναντιον του λαου......θενε νεκρους και θανατους....για να παπαγαλιζουν και να κραζουν........αλλα καθε λεπτο...καθε μερα......καθε ωρα.........

 13. avatar Πόλεμος

  Κατά της εκκλησίας από τον αφορισμενο

  1. avatar Τσιτος

   Ακολουθεί lock down στη Τήνο για ένα μήνα.
   Λογική vs. Σκοταδισμός:1-0

 14. avatar Κλεωνοιοs

  Και εκκλησία θα πάω και ότι θέλω θα κανω

 15. avatar Άνοιξαν τον Προμαχώνα από Βαλκάνια

  Γέμισε η Θεσσαλονίκη
  Έφεραν τουρίστες και αν κρίνεις ότι μία τουρίστρια έκανε τσάρκα στην Αθήνα καταλαβαίνεις τι έχει γίνει με όλους αυτούς πού δεν έχουν συμπτώματα
  Μετά τους φταίνε οι νέοι για νά αποποιηθούν τίς ευθύνες τους για την κακή πολιτική τούς

 16. avatar Τώρα λάμπει η αλήθεια

  Γιατί πέθαναν τον Χριστόδουλο πολύ απλά γιατί έλεγε αλήθειες το ξέρουμε όλοι

 17. avatar Τώρα λένε την αλήθεια

  Που χτυπάνε την ορθοδοξία όλοι είναι μισελληνεs θα το πάρουν το μάθημα τους όλοι στις εκκλησιεσ. Όλοι όλοι ξυπνάτε δεν βλέπεται βλέπουν σταυρό και βγάζουν σπυρια

 18. avatar ΚΛΕΩΝ

  Eιδες για να μη φορας μασκα?

 19. avatar Αυτό θελατε

  [...]

  1. avatar ας προσεχες

   συριζοποδεμιαρη

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει