Εβδομάδα «απόβασης» του τουρκικού πολιτισμού στην Αθήνα με ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων θα είναι το διάστημα 7-14 Μαρτίου.

Το πρόγραμμα της Τουρκικής Πολιτιστικής Εβδομάδας «Από την Ανατολή στον Κόσμο» θα πραγματοποιηθεί στον Αστέρα της Βουλιαγμένης.

Θα παρουσιαστεί έκθεση ζωγραφικής από έναν από τους σημαντικότερους και πιο δημοφιλείς ζωγράφους της Τουρκίας, τον Devrim Erbil, έκθεση έργων καλλιγραφικής τέχνης, έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Τέσσερις Εποχές, Φωτογραφίες από την Πόλη», έκθεση με έργα τέχνης ebru, μινιατούρες και tezhip και παρουσίαση τουρκικών παραδοσιακών ενδυμάτων.

Επίσης, διάσημοι μάγειρες από την Τουρκία θα παρουσιάσουν γεύσεις από την ανατολίτικη και αυτοκρατορική κουζίνα.

Οι μουσικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν συναυλίες από την ομάδα τουρκικής μουσικής του μητροπολιτικού δήμου Istabul της ορχήστρας του Ken, την ομάδα Destar Ensemble που ειδικεύονται στην παραδοσιακή τουρκική κλασική μουσική. Συναυλίες θα δώσουν η ομάδα Βαλκανικών Μελωδιών του Πανεπιστημίου Trakya, το κουιντέτο εγχόρδων του κρατικού Ωδείου Θράκης και η διεθνούς φήμης σοπράνο Aytul Buyuksarac με την πιανίστρια Demet Eytemiz.