«Θα συμψηφιστούν» τα χρήματα του εράνου για την Μυρτώ

Α. Γεωργιάδης: Θα καλύψουν τα ποσά που οφείλει ακόμη η Ελλάδα για τη νοσηλεία της


ΕΛΛΑΔΑ
23:21
16/02/2014
«Θα συμψηφιστούν» τα χρήματα του εράνου για την Μυρτώ
2
loading

Τα χρήματα τα οποία συγκεντρώθηκαν από την ερανική προσπάθεια και τη χοροεσπερίδα της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας για τη θεραπεία της Μυρτώς Παπαδομιχελάκη «θα συμψηφιστούν» με τα ποσά τα οποία «οφείλει ακόμα» η Ελλάδα για την επτάμηνη νοσηλεία της στη Βοστόνη, δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την εκεί επίσκεψή του.

Σύμφωνα με την ημερήσια ομογενειακή εφημερίδα, σε ερώτηση «πού βρίσκεται το θέμα των νοσηλίων της Μυρτώς καθότι πληροφορίες του ΕΚ αναφέρουν ότι υπάρχει ένα χρέος στο θεραπευτήριο Σπόλτιγκ, πόσο χρωστά ακόμα η Ελλάδα;», ο υπουργός ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή, δεν έχουν βγει ακόμα όλα τα τιμολόγια κι αυτό περιμένουμε και εμείς για να σας πω το ακριβές ποσό», προσθέτοντας ότι «σε κάθε περίπτωση όμως, αφού η Ομογένεια εδώ έχει 130 χιλιάδες δολάρια για να διαθέσει αποκλειστικά γι' αυτόν τον σκοπό, θα τα συμψηφίσουμε κι αυτά».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανταπόκριση-συνέντευξη στον Εθνικό Κήρυκα, ο κ. Γεωργιάδης, κατά τη σύντομη παραμονή του στη Βοστόνη με αφορμή την ομιλία του στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, συναντήθηκε με το συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας και «συζήτησαν διεξοδικά» το θέμα της Μυρτώς. Όταν ρωτήθηκε «τι διημείφθη στη συνάντησή σας με την Ομοσπονδία Σωματείων;», ο υπουργός Υγείας είπε πως «είχα πλήρη ενημέρωση από πλευράς της Ομοσπονδίας για όλη τη γνωστή υπόθεση για την Μυρτώ. Μου παρέθεσαν όλα τα σχετικά στοιχεία -statements- από την Τράπεζα για να μου αποδείξουν ότι τα λεφτά είναι στο σχετικό λογαριασμό στην Τράπεζα, είναι περίπου 130 χιλιάδες δολάρια. Μου δήλωσαν την πρόθεσή τους να καλύψουν έως το ποσό αυτό τα έξοδα που είχε η Μυρτώ για ιατρικούς λόγους στη Βοστόνη», σημειώνοντας ότι λόγω «πιεσμένου προγράμματος» δεν πρόλαβε να επισκεφθεί το Σπόλτιγκ.

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στη Βοστόνη, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι «η επίσκεψη πήγε πάρα πολύ καλά, είμαι πολύ ευχαριστημένος και η ομιλία στο Χάρβαρντ ήταν πολύ επιτυχημένη με πολύ κόσμο και με μία πολύ ζωντανή συζήτηση, παρά τη χιονοθύελλα και οι συναντήσεις μου όλες ήταν όπως έπρεπε», συμπληρώνοντας ακόμα ότι «και με την Ομογένεια βρέθηκα και με καθηγητές εδώ στο πανεπιστήμιο και είχα και συναντήσεις και ξενάγηση σε δύο μεγάλα νοσοκομεία».

Στην ερώτηση «τι μήνυμα περάσατε στην ακαδημαϊκή κοινότητα της Βοστόνης;» ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα γίνονται, έπρεπε να γίνουν, η Ελλάδα θα τα καταφέρει να βγει από την κρίση».

Στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκε «τι αποκομίσατε φεύγοντας από τη Βοστόνη για την Ελλάδα;», είπε ότι «πρώτα απ' όλα αποκομίζω την εικόνα ενός συστήματος υγείας, αλλά και εκπαιδευτικού, από τα οποία πολλά θα είχαμε να διδαχθούμε και εμείς στην Ελλάδα και στους δύο τομείς. Πιστεύω ότι το θέμα που με ενδιέφερε, οι κλινικές ιδέες, έχω πάρει πολύ καλές ιδέες που μπορούμε να τις καθιερώσουμε και στην Ελλάδα και να βοηθήσουμε την ανάπτυξη της έρευνας, αλλά και την οικονομία μας».

Καταλήγοντας, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι «στην κρίσιμη στιγμή, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι σταθερά στο πλευρό της χώρας μας», ενώ στην ερώτηση αν προτίθεται να επισκεφθεί ξανά τις ΗΠΑ, ώστε να συναντηθεί ευρύτερα με την Ομογένεια, ανέφερε: «Δεν θα αργήσω να ξανάλθω διότι οι συναντήσεις που είχα προγραμματίσει στη Νέα Υόρκη ακυρώθηκαν λόγω του καιρού».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Βασίλειος ο Β’

    Κουίζ Αʹ.Εάν μια απόπειρα δολοφονίας από έναν λαθρομετανάστη μας κοστίζει 130.000 ΕΥΡΩ, πόσο μας έχουν κοστίσει όλες οι δολοφονίες τους τα τελευταία 20 χρόνια?
    Κουίζ 2.Ποιά είναι τα αίτια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα?

  2. avatar Χρήστος

    η μυρτώ της μυρτους

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει