Παρουσίαση της προμελέτης του νέου κτιρίου της γενικής γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας στο Γουδί, παρακολούθησαν σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός, Χρίστος Δήμας, σε επίσκεψή τους στη γραμματεία, που πραγματοποιήθηκε από κοινού με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνη Παπαδημητρίου.

Ο γενικός γραμματέας, Αθανάσιος Κυριαζής και το αρχιτεκτονικό γραφείο, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου, «παρουσίασαν το νέο σπίτι της έρευνας και της καινοτομίας το οποίο θα κατασκευαστεί με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση και θα αποτελέσει το πιο σύγχρονο κτίριο του Ελληνικού Δημοσίου, ικανό να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις της γενικής γραμματείας».

Για την μετεγκατάστασή του θα αξιοποιηθεί το Κέντρο Ιππασίας, ένα Ολυμπιακό ακίνητο το οποίο παρέμεινε εγκαταλελειμμένο για περισσότερο από μια δεκαετία.

Δηλώσεις

Μετά την επίσκεψη, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Μετά από 15 χρόνια προσπάθειας, ως ελληνικό κράτος, να βρούμε ένα ευπρόσωπο κτίριο για τη γενική γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, με πρωτοβουλία που αναλάβαμε από την πρώτη ημέρα της θητείας μας, πλέον το μεγάλο έργο ξεκινάει.

Χάρη στη χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση και τη σύμβαση που υπογράφεται άμεσα και περνάει με νόμο από τη Βουλή των Ελλήνων, σε λίγους μήνες, η γ.γ. Έρευνας και Τεχνολογίας θα έχει το καινούργιο της σπίτι και μάλλον θα είναι ο ωραιότερος εργασιακός χώρος του ελληνικού κράτους».

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος υφυπουργός για την Έρευνα και την Τεχνολογία, Χρίστος Δήμας δήλωσε: «Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε, θέσαμε ως προτεραιότητα για λόγους ουσίας και συμβολισμού, την μετεγκατάσταση της γενικής γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας σε ένα νέο κτίριο, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής και του αντικειμένου.

Πρόκειται για ένα νέο χώρο-κόσμημα για την χώρα μας και ειδικότερα για την ερευνητική και επιστημονική κοινότητα, ενώ παράλληλα το ελληνικό Δημόσιο θα εξοικονομήσει περίπου 450.000 ευρώ ετησίως μόνο από ενοίκια και μισθώσεις.

Το νέο κτίριο αναμένεται να προσφέρει την κατάλληλη δομή για να αποκτήσουν η έρευνα και η τεχνολογία το δικό τους ψηφιακό, ανοικτό και διασυνδεδεμένο σπίτι, στην Ελλάδα του 21ου αιώνα»