Μενδώνη: Είναι ώρα το Βρετανικό Μουσείο να επανεξετάσει τη στάση του

«Διεθνείς επιτροπές επαναδιατυπώνουν το πάγιο αίτημα για την οριστική επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα»


ΕΛΛΑΔΑ
13:20
23/05/2020
Μενδώνη: Είναι ώρα το Βρετανικό Μουσείο να επανεξετάσει τη στάση του
2
loading

Κάλεσμα στο Βρετανικό Μουσείο να επανεξετάσει τη στάση του όσων αφορά την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, απηύθυνε η Λίνα Μενδώνη.

«Η επαναλειτουργία των αρχαιολογικών χώρων, επομένως και της Ακρόπολης, έδωσε αφορμή στις διεθνείς επιτροπές για τη διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα να επαναδιατυπώσουν το πάγιο αίτημα το δικό τους, αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης, για την οριστική επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στον γενέθλιο τόπο τους. Τα γλυπτά του Παρθενώνα αποτελούν προϊόν κλοπής και επομένως η Ελλάδα ποτέ δεν θα αναγνωρίσει κατοχή, νομή και κυριότητα στο Βρετανικό Μουσείο», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού.

«Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία, τα οποία συγκεντρώνουν οι ανά τον κόσμο επιτροπές, η διεθνής κοινή γνώμη τάσσεται πλέον ανεπιφύλακτα υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα. Το επιχείρημα του Βρετανικού Μουσείου ότι η Αθήνα δεν διαθέτει τον κατάλληλο χώρο για να εκτεθούν τα μοναδικά αριστουργήματα του Φειδία έχει ήδη καταρριφθεί πριν από 11 χρόνια όταν εγκαινιάστηκε το νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Ένα μουσείο το οποίο τα 11 αυτά χρόνια έχει αποσπάσει τον διεθνή έπαινο για την έκθεσή του και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του. Είναι η ώρα, στα επόμενα γενέθλια του Μουσείου της Ακρόπολης, που είναι στις 20 Ιουνίου του 2020, το Βρετανικό Μουσείο να επανεξετάσει τη στάση του. Θέλει να είναι ένα μουσείο το οποίο ανταποκρίνεται και θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις και στην ψυχή των ανθρώπων ή θα παραμένει ένα αποικιοκρατικό μουσείο το οποίο εννοεί να κρατά και να φυλακίζει θησαυρούς της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που δεν του ανήκουν;», καταλήγει η κ. Μενδώνη.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar takone

  Ο κουλης σας μας είπε ότι θα τα νοικιάσουμε για την γιορτή 1821-2021 χαχαχα συνεννοηθείτε όταν ξυπνήσετε!

 2. avatar I.R.A

  Τόσα χρόνια τους παρακαλαμε , τόσα χρόνια κρατάμε πολιτισμένη στάση , τόσα χρόνια προβαλουμε λογικά επιχειρήματα , τόσα χρόνια ακούμε φωνές που υποστηρίζουν το δίκαιο αίτημα μας , τόσα χρόνια μας προκαλούν με την ηλίθια στάση τους και τα απαράδεκτα επιχειρήματα τους
  Κατακρεούργησαν οι απολίτιστοι βάρβαροι μεθύστακες αποικιοκράτες το λίκνο του πολιτισμού
  Να τους παρακαλέσουμε και άλλο ??????
  Μια ζωή ραγιάδες

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει