Τις δύσκολες στιγμές που βίωσε το 2008 όταν επιστρέφοντας από τη δουλειά της την πλησίασαν δύο άγνωστοι, την περιέλουσαν με βιτριόλι και την υποχρέωσαν να το καταπιεί θυμάται, με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε με καυστικό υγρό μία 34χρονη γυναίκα στην Καλλιθέα, η Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Γράφει η Σταυρούλα Πεταλιού

Μετά από δεκάδες χειρουργεία και θεραπείες στην οποίες έχει τα τελευταία χρόνια υποβληθεί η συνδικαλίστρια και πρώην ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα εξηγεί μιλώντας στο newsbeast.gr πως συμπάσχει με τον πόνο της οικογένειας τονίζοντας πως την άτυχη κοπέλα την περιμένει ένας μεγάλος αγώνας.

«Είμαι πολύ λυπημένη που ακόμη μια ζωή ζορίζεται να επιβιώσει. Μια ακόμη γυναίκα αγωνίζεται, δίνει μάχη» υπογραμμίζει.

Και προσθέτει: «Λυπάμαι που η ελληνική κοινωνία παρά τα τόσα περιστατικά δεν έχει πάρει μέτρα ώστε να περιορίσει την εύρεση αυτών των καυστικών υλικών. Αφού το 2009 ψηφίστηκε στην Ευρώπη σχετικός νόμος θα έπρεπε να ήταν δύσκολο να μπορούσε κάποιος να βρει εύκολα στο εμπόριο καυστικά υγρά».

Αναφερόμενη στην 34χρονη γυναίκα που έχει υποστεί σοβαρά τραύματα η Κωνσταντίνα Κούνεβα αναφέρει: «Η κοπέλα είναι πολύ νέα και δυστυχώς έχει καεί πολύ. Εύχομαι να καταφέρει να παλέψει, να καταφέρει να ξεπεράσει αυτό που έζησε και να συνεχίσει τη ζωή της».

«Πονάω ακόμη και όταν άκουσα για το περιστατικό πόνεσα ακόμη περισσότερο. Όταν είπα στη μητέρα μου τη συνέβη στην κοπέλα την τρόμαξα και αυτή. Συμπονώ την κατάστασή της και της οικογένειας της γιατί είναι ένας μεγάλος δρόμος αυτός που έρχεται. Είναι μια νέα κοπέλα και έχει μεγάλες πιθανότητες να επουλώσει τις πληγές της. Εγώ κατάφερα να αντέξω τα χειρουργεία και να μπω ξανά στη ζωή κάνοντας πράγματα για τους συνανθρώπους μου» επισημαίνει η πρώην ευρωβουλευτής.

«Οι πόνοι είναι δυνατοί. Ειδικά στα μάτια ο πόνος είναι ανυπόφορος κυρίως τις πρώτες 20 ημέρες και κανείς δεν μπορεί να σε βοηθήσει» εξηγεί και εκφράζει την επιθυμία της να στηρίξει την 34χρονη λέγοντας:

«Θα είμαι στο πλάι της κοπέλας και θα την βοηθήσω όσο μπορώ. Θέλω να επικοινωνήσω με την οικογένειά της για να τη συμβουλέψω με την εμπειρία που έχω μετά από όσα έζησα κι εγώ».

Η επίθεση με βιτριόλι κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα

Ήταν Δεκέμβριος του 2008 όταν η Κωνσταντίνα Κούνεβα η οποία εργαζόταν σε μεγάλη εταιρεία καθαρισμού και ενοικίασης εργατών που είχε αναλάβει τον καθαρισμό των σταθμών του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου Αθηνών Πειραιώς (ΗΣΑΠ) επέστρεφε σπίτι της.

Δύο άγνωστοι άνδρες την πλησίασαν. Την περιέλουσαν με βιτριόλι και την υποχρέωσαν να το καταπιεί, προκαλώντας απώλεια της όρασης από το ένα μάτι και βλάβες σε εσωτερικά όργανα.

Κατά την εργασία της στην εταιρία καθαρισμού η Κωνσταντίνα Κούνεβα είχε προσπαθεί να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους.

Ο αγώνας της αυτός προκάλεσε ενοχλήσεις με αποτέλεσμα να δέχεται απειλές για τη ζωή της και να πέσει θύμα των δύο ατόμων που την στιγμάτισαν.