Σε πταισματοδίκη ανατέθηκε με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Βόλου κ. Αγορίτσας Καράτζιου η προκαταρκτική εξέταση, σχετικά με τη λειτουργία του Γηροκομείου Βόλου, το οποίο παραμένει ακέφαλο, καθώς και τις οφειλές προς τους εργαζόμενους του.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, οι εργαζόμενοι του Γηροκομείου έχουν διαμαρτυρηθεί κατ’ επανάληψη για το γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτοι για 11 πλέον μήνες, ενώ η δυσλειτουργία του Ιδρύματος συνεχίζεται, καθώς μετά τη λήξη της θητείας της προηγούμενης διοίκησης δεν έχει οριστεί η νέα από τον περασμένο Νοέμβριο.

Τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο κοινωφελές ίδρυμα προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της έρευνας ζητείται να ληφθούν καταθέσεις, ώστε να προσδιοριστεί το ύψος των οφειλών προς τους εργαζόμενους και των ασφαλιστικών εισφορών στα ταμεία.

Παραγγελία δόθηκε για να διερευνηθεί αν έχει γίνει έλεγχος και αν έχει σχηματιστεί δικογραφία από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας και το ΙΚΑ για την εργασιακή κατάσταση που επικρατεί.

Ακόμη, η εισαγγελέας παραγγέλλει να διερευνηθούν οι λόγοι, για τους οποίους καθυστερεί ο διορισμός μελών για τη συγκρότηση νέας διοίκησης, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου. Ζητείται να διερευνηθεί εάν έχει γίνει τυχόν παράβαση της νομοθεσίας και από ποιους. Με την ίδια παραγγελία ζητείται να ληφθεί ανωμοτί κατάθεση από το διευθυντή του Γηροκομείου για τις συνθήκες λειτουργίας του.

Σημειώνεται ότι στην Εισαγγελία Βόλου παράσταση – καταγγελία έγινε από εργαζόμενες του Γηροκομείου, παρουσία νομικού συμβούλου.