Ολοκληρώθηκε η σύντομη έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, με μοναδικό θέμα την έγκριση αποφάσεων του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας, του Προϋπολογισμού, της στοχοθεσίας του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης και του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης του οικονομικού έτους 2014».

Την εισήγηση έκανε ο πρόεδρος του Δ.Σ., Κωνσταντίνος Τρίγγος, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στους στόχους που τίθενται υπό την παρούσα δυσμενή οικονομική συγκυρία και οι οποίοι είναι πλέον αναγκαίο να συνδυάζουν τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα με το ελάχιστο δυνατό κόστος, χωρίς να θίγεται η αναγνωρισμένη ποιότητα και η ουσία του πατρινού καρναβαλιού, που το καθιστά πανελλήνια πρωτοπόρο και ξεχωριστό και διεθνώς αναγνωρίσιμο.

Οι αποφάσεις της Κοινωφελούς εγκρίθηκαν με 29 θετικές ψήφους καθώς οι μόνοι που διαφοροποιήθηκαν ήταν ο επικεφαλής της παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτεία», Χρ. Πατούχας, ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάτρας Γιώργος Νικηφορίδης και η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Ήρα Κουρή.

Ο κ. Τρίγγος ενημέρωσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και για τις εξελίξεις σε σχέση με την ΕΔΕ, αλλά και με τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών, που διενεργείται στον Καρναβαλικό Οργανισμό, ύστερα από τη διαπίστωση «μαύρης τρύπας» στα ταμεία του, που είχε συνέπεια, ως γνωστόν, την υποβολή παραίτησης του προκατόχου του, Χάρη Καρκούλια, και την ανάληψη του «πηδαλίου» του Οργανισμού από τον ίδιο.

Όπως είπε, και τα δύο πορίσματα βαίνουν προς ολοκλήρωση και θα παραδοθούν μέσα σε λίγες μέρες.

Η σύνταξη των κειμένων έχει ολοκληρωθεί και ήδη καλούνται όσοι έχουν δώσει καταθέσεις να τις υπογράψουν.

Πηγή: patrisnews.com