Μίνι καύσωνας έρχεται τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα, με την θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο να φτάνει σε ορισμένες περιοχές ακόμη και τους 38 βαθμούς.

Ασυνήθιστες για την εποχή θερμοκρασίες θα έχουμε από την ερχόμενη Παρασκευή (15/5) στη χώρα, οι οποίες σύμφωνα με την ΕΜΥ θα διατηρηθούν μέχρι και τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού ο υδράργυρος θα εκτοξευτεί στα ηπειρωτικά την Παρασκευή έως και τους 37 βαθμούς, ενώ κατά τόπους το Σαββατοκύριακο θα δούμε και 38άρια.

Πέμπτη 14/5

Γενικά αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.  Ευνοείται εκ νέου η μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Οι άνεμοι στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες  διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους στα  ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή 15/5

Αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα κεντρικά και βόρεια μετά το μεσημέρι. Οι συγκεντρώσεις σκόνης θα παραμείνουν αυξημένες στην ατμόσφαιρα.

Οι άνεμοι στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ, που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο και στα ηπειρωτικά θα φτάσει  τους 35 με 36 και πιθανώς τους 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα  παραθαλάσσια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σάββατο 16/5

Γενικά αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα κεντρικά
και βόρεια. Οι συγκεντρώσεις σκόνης θα παραμείνουν αυξημένες στην ατμόσφαιρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 2 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και κατά τόπους στα κεντρικά και νότια τους 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυριακή 17/5 και Δευτέρα 18/5

Γενικά αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα κεντρικά
και βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 2 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ που βαθμιαία την Κυριακή θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.