Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε και στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» που εντοπίστηκαν κρούσματα του κορονοϊού ενώ τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας ανέφερε: «σχετικά με τη μονάδα υγείας με νεφροπαθείς, πρόκειται για μια σημαντική επιδημία σε δομή υγείας, όπου υπάρχει αυξημένος κίνδυνος και ευπαθείς ομάδες.

Δυστυχώς, τρεις από τους συμπολίτες μας ασθενείς της κλινικής κατέληξαν, ενώ 17 ακόμη βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Όλοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Αττικής.

Και να πω εδώ, ότι μέχρι την ολοκλήρωση της μεταφοράς τους συντονίστηκε η εφαρμογή αυστηρών μέτρων, σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, ώστε να μηδενιστεί οιαδήποτε επαφή και επικοινωνία θετικών και αρνητικών ασθενών.

Όλο το προσωπικό που είχε διαγνωστεί ως θετικό, 17 άτομα εργαζόμενοι ή συνεργαζόμενοι με την κλινική είναι σε καραντίνα, σε κατ’ οίκον απομόνωση και παρακολουθείται η υγεία τους, ενώ έχουν απομακρυνθεί από την κλινική.

Από ό,τι πληροφορήθηκα σε επιτόπια επίσκεψή μου σήμερα και συνάντηση με το προσωπικό αλλά και τους ασθενείς, έχουν ενημερωθεί όλοι τους, ακόμα και αυτοί που τις δύο τελευταίες εβδομάδες είχαν νοσηλευτεί για οποιοδήποτε λόγο στην κλινική, καθώς και όλοι οι συνεργαζόμενοι επαγγελματίες υγείας».

«Όταν πρόκειται για ανθρώπινες ζωές νομίζω δεν αρκεί να πούμε το πάθημα να γίνει μάθημα»

Επιπλέον ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι «ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας προμήθευσε την κλινική με μέσα ατομικής προστασίας για τη σωστή αντιμετώπιση των ασθενών, διότι Όταν πρόκειται για ανθρώπινες ζωές νομίζω – ελπίζω να μην κάνω λάθος – δεν αρκεί να πούμε το πάθημα να γίνει μάθημα

Υπάρχει αυξημένη επαγρύπνηση για αυτούς τους ανθρώπους και θα γίνεται επαναληπτικός εργαστηριακός έλεγχος ανά 2 με 3 ημέρες, ανάλογα με την ημέρα της αιμοκάθαρσης, ώστε να είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε έγκαιρα σε κάποια περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων ή θετικού αποτελέσματος. Επίσης, δόθηκαν φάρμακα για την έναρξη προφυλακτικής αγωγής σε αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι θεωρούνται αυξημένου κινδύνου για πρόοδο της νόσου».

Επίσης, σήμερα το πρωί, εξειδικευμένο προσωπικό του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας εκπαίδευσε το προσωπικό της κλινικής για τη σωστή εφαρμογή των μέτρων ατομικής προστασίας. Επιπρόσθετα, συνεχίζεται η ιχνηλάτηση σε συνεργασία με τον Υπουργό και την Πολιτική Προστασία.

Εύχομαι κανένας άλλος ασθενής να μην εμφανιστεί εκεί και ελπίζω γρήγορα να αντιμετωπίζονται παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον».

Ο Σωτήρης Τσιόδρας κατέληξε πώς «όταν πρόκειται για ανθρώπινες ζωές νομίζω – ελπίζω να μην κάνω λάθος – δεν αρκεί να πούμε το πάθημα να γίνει μάθημα, αλλά περισσότερο να ακούσουμε αυτό σαν ένα σημαντικό καμπανάκι κινδύνου για όλους μας, είτε είμαστε στην πρώτη γραμμή ακόμα περισσότερο, είτε στο δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα, είτε στο ασφαλές περιβάλλον του σπιτιού μας. Η αμέλεια, όπως μου είπε κάποιος σήμερα, δεν έχει κάποιο ιδεολογικό πρόσημο».