Μεγάλο κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας βρίσκεται αυτή την ώρα στο ξενοδοχείο Γαλαξίας της Ερμιονίδας, λίγο έξω από το Πόρτο Χέλι, προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί με τα κρούσματα κορονοϊού.

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο λειτουργεί εδώ και καιρό ως δομή μεταναστών και θυμίζουμε ότι σε αυτό εργαζόταν γυναίκα η οποία βρέθηκε θετική στον Covid-19 με αποτέλεσμα να διακομιστεί σε νοσοκομείο της Αθήνας, ενώ συμπτώματα εμφάνισε και ο σύζυγός της. Ακολούθως τη νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου προς Κυριακή του Πάσχα πέθανε αιφνιδίως μια 39χρονη που έμενε στη δομή και καταγόταν από το Κογκό, χωρίς να έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά τα αίτια του θανάτου της.

Πριν από λίγη ώρα ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργακόπουλος μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook αναφέρει ότι “χθες, ανήμερα του Πάσχα, γυναίκα μετανάστρια από το ξενοδοχείο “Γαλαξίας” διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου, μέσω του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου τις πρωινές ώρες. Δεν κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία της για το λόγο για τον οποίο είχε διακομιστεί και επέστρεψε στο ξενοδοχείο. Το δείγμα όμως που πήραν στο νοσοκομείο βρέθηκε, αργά τη νύχτα, θετικό. Δηλαδή η γυναίκα αυτή είναι ” θετική ασυμπτωματική” στον κορονοϊό. Μετά από αναφορά του γεγονότος στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, τόσο από τους γιατρούς του νοσοκομείου Ναυπλίου και του Κ.Υ. Κρανιδίου, όσο και τη δική μου επικοινωνία και παρέμβαση, μεγάλο κλιμάκιο είναι καθ’ οδόν για το ξενοδοχείο”.

Στο ξενοδοχείο υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις που δεν αφήνουν κανέναν να μπει ή να βγει ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα οι φιλοξενούμενοι κυκλοφορούσαν έξω πηγαίνοντας σε τράπεζες προκειμένου να λάβουν το προβλεπόμενο επίδομα και σε σούπερ μάρκετ, κάνοντας χρήση των κατάλληλων κωδικών για τα περιοριστικά μέτρα.