Έληξε η καραντίνα στη Φουστάνη Αλμωπίας το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης. Οι κάτοικοι συγκινημένοι πλημμύρισαν με αισιοδοξία καθώς σιγά σιγά θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις συνήθειές τους τηρώντας βέβαια τα μέτρα που ισχύουν σε όλη την υπόλοιπη χώρα.

Τα στιγμιότυπα που κατέγραψε ο φακός του aridaia365.gr είναι συγκινητικά.

Η Φούστανη εξαιτίας των κρουσμάτων κορονοϊού που παρουσιάστηκαν βρισκόταν σε καραντίνα τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης βρέθηκε στο χωριό και σε μία συμβολική κίνηση μαζί με κατοίκους του χωριού έκοψε την κορδέλα της απαγόρευσης.

Επίσης τη Φουστάνη επισκέφτηκαν οι Αντιδήμαρχοι, Γιάντσης, Κετικίδης και Χατζηγιαννίδης.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αλμωπίας μπήκε μέσα στο χωριό και μάλιστα το πρώτο σπίτι που επισκέφθηκε (από σχετική απόσταση) ήταν του προέδρου της Τ.Κ. Φούστανης κ. Χύτα, ο οποίος μαζί με τον πατέρα του και την αδερφή είχαν νοσήσει από τον ιό και πλέον είναι καλά στην υγεία τους.

Μάλιστα ο 68χρονος κτηνοτρόφος πρώτο κρούσμα στο χωριό, δήλωσε καλά στην υγεία του, ευχαρίστησε τους γιατρούς, αλλά και τον Δήμο και τόνισε πως δεν φοβήθηκε ποτέ για την δικιά του υγεία, παρά μόνο για των παιδιών του.

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. ευχαρίστησε από την πλευρά του και αυτός τους γιατρούς, τον Δήμο, αλλά και όλους όσους βοήθησαν το χωριό αυτές τις μέρες, ενώ σε μια στιχομυθία με τον Δήμαρχο τόνισε πως σύντομα θα επιστρέψει πιο δυνατός στα καθήκοντα του.

Η σύζυγος του 68χρονου η οποία δεν έχει νοσήσει βρίσκεται σε διαφορετικό όροφο του σπιτιού έτσι ώστε να μην έρθει σε επαφή μαζί του.

Φεύγοντας από το σπίτι ο δήμαρχος, οι συνεργάτες του και μερικοί κάτοικοι του χωριού που βρισκόντουσαν απ’ έξω, χειροκρότησαν την οικογένεια Χύτα η οποία βγήκε νικήτρια από την μάχη με τον κορονοϊό, σε μία πολύ ωραία συγκινητική στιγμή. Θα χρειαστεί βέβαια προληπτικά να παραμείνουν σε κατ’ οίκον καραντίνα για άλλη μία βδομάδα και μετά θα μπορούν να επιστρέψουν στην καθημερινότητα τους.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες