Επεκτείνεται και στην Κύπρο τo πρόγραμμα Aegean και ΕΛΠΕ για δωρεάν πτήσεις μεταφοράς ιατροφαρμακευτικού υλικού

Για να ξεπεραστεί η κρίση του κορονοϊού


ΕΛΛΑΔΑ
19:25
28/03/2020
Επεκτείνεται και στην Κύπρο τo πρόγραμμα Aegean και ΕΛΠΕ για δωρεάν πτήσεις μεταφοράς ιατροφαρμακευτικού υλικού
loading

Aegean και Ελληνικά Πετρέλαια, συμβάλλουν στις προσπάθειες Ελλάδας και Κύπρου για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κρίσης του κορονοϊού, προσφέροντας άμεσα πτήσεις για τη μεταφορά ιατροφαρμακευτικού υλικού.

Ειδικότερα, διευρύνοντας και για τις ανάγκες της Κύπρου, τη συνεργασία που ξεκίνησε πρόσφατα στην Ελλάδα, η Aegean θα προσφέρει τα αεροπλάνα, πληρώματα και τα υπόλοιπα μεταβλητά έξοδα των πτήσεων, ενώ τα Ελληνικά Πετρέλαια -μέσω της ΕΚΟ Κύπρου- θα καλύψουν όλο το κόστος των καυσίμων για τις πτήσεις αυτές.

Το συντονισμό των αναγκών θα έχουν και σε αυτή την περίπτωση οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο αριθμός των πτήσεων που θα πραγματοποιηθούν, θα οριστεί ανάλογα με τις ανάγκες.

Η Aegean και τα Ελληνικά Πετρέλαια, μέσω της ΕΚΟ Κύπρου, θα προσφέρουν επίσης για την επόμενη περίοδο κατά τον ίδιο τρόπο δωρεάν οποίες τυχόν πτήσεις επαναπατρισμού χρειαστεί και ζητήσει η Κυπριακή Δημοκρατία. Οι πτήσεις αυτές θα πραγματοποιούνται μόνο εφόσον το κρίνει η Κυπριακή Δημοκρατία με τα κριτήρια συμμέτοχης αλλά και τις συνθήκες υποδοχής που θα ορίζει κατά περίπτωση. Στις πτήσεις αυτές θα υπάρχει κενό κάθισμα μεταξύ των επιβατών, ενώ για λόγους μεγαλύτερης προστασίας δεν θα υπάρχει catering service.

Από την πλευρά τους, τα Ελληνικά Πετρέλαια και η ΕΚΟ Κύπρου θα συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους και στα 2 Κυπριακά αεροδρόμια, Λάρνακας και Πάφου, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τυχόν εκτάκτους ανεφοδιασμούς που μπορεί να χρειαστούν την περίοδο αυτή.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει