Τους 19 έφτασαν οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, καθώς κατέληξαν δύο νοσηλευόμενοι στο «Σωτηρία».

Μετά την 86χρονη η οποία άφησε την τελευταία της πνοή το βράδυ της Δευτέρας στο νοσοκομείο «Σωτηρία», στο οποίο και νοσηλευόταν, ένας 64χρονος που επίσης νοσηλευόταν στο ίδιο νοσοκομείο κατέληξε επίσης χθες το βράδυ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα είχε υποκείμενα νοσήματα ενώ ο άτυχος άνδρας δεν είχε κάποιο τέτοιου είδους νόσημα.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα είχαν χάσει τη ζωή τους άλλοι δύο άνθρωποι στην Ελλάδα: Ένας 78χρονος που νοσηλευόταν στο «Σωτηρία» και ένας 64χρονος που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε χθες ότι οι νεκροί είχαν φθάσει τους 17 και τα κρούσματα τα 695. Σε ό,τι αφορά στα θύματα, με τα χθεσινά δεδομένα πάντα για τους 17 νεκρούς, η μέση ηλικία τους ήταν τα 76 έτη, ενώ οι 14 εξ αυτών ήταν άνδρες και οι 3 γυναίκες. «Ηταν όλοι ηλικιωμένοι ή είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό τη Δευτέρα.

Μέχρι χθες το απόγευμα, και σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Τσιόδρας, 114 άνθρωποι νοσηλεύονται, οι 35 εκ των οποίων σε ΜΕΘ, διασωληνωμένοι και βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. «Η μέση ηλικία τους είναι τα 68 έτη και όλοι είναι άνδρες, εκτός από μία γυναίκα. Το 74% των διασωληνωμένων συμπολιτών μας έχει υποκείμενο σοβαρό χρόνιο πρόβλημα υγείας», ανέφερε χθες ο λοιμωξιολόγος.