Μπορεί τις τελευταίες ημέρες να έχει ανοίξει μεγάλη κουβέντα για τη Θεία Κοινωνία και την εκκλησία λόγω των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα, όμως οι πιστοί φαίνεται πως αψήφησαν τον ιό.

Όπως μπορείτε να δείτε και σε φωτορεπορτάζ του newsbeast.gr από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Νέα Φιλαδέλφεια, αρκετός κόσμος όλων των ηλικιών έδωσε το παρών στη λειτουργία για την Α’ Κυριακή των Νηστειών, χωρίς να φοβάται να κοινωνήσει ή να φιλήσει τις εικόνες.

Αρκετοί εμφανίστηκαν τρομοκρατημένοι από όσα ακούν και διαβάζουν στα ΜΜΕ για τον ιό, με κάποιους να τονίζουν ότι «μπορώ να κολλήσω οπουδήποτε» και πως δεν θα αλλάξουν την καθημερινότητά τους και την πίστη τους.

Πάντως, ο ναός αεριζόταν διαρκώς, ενώ υπήρχε άτομα που καθάριζε συστηματικά με οινόπνευμα εικόνες, πόρτες και διάφορες επιφάνειες.

«Οι ναοί γέμισαν από κόσμο, θέλοντας να γιορτάσουν. Ίσως λιγότερο από τις προηγούμενες φορές, καθώς και η ίδια η Ιερά Σύνοδος με εγκύκλιό της συνέστησε οι ευπαθείς ομάδες να προφυλάσσουν τον εαυτό τους και να παραμείνουν στο σπίτι. Είναι μία συμβουλή, μαζί με πολλές άλλες που έχει δώσει η Εκκλησία, που αφορούν την προσωπική υγιεινή και έρχονται να συμπληρώσουν όσες δίνουν οι γιατροί.

Συμβουλές που αφορούν την επαφή των ανθρώπων κι όχι τη Θεία Κοινωνία, μέσα από την οποία μόνο ζωή μεταδίδεται.

Όπως μπορούμε να δούμε αν πάμε μία επίσκεψη στα νοσοκομεία, όπου ιερείς κοινωνούν χιλιάδες ασθενείς και ουδέποτε κανένας κόλλησε κάτι. Αυτό δεν είναι φανατισμός, είναι η αλήθεια. Κι εμείς ως Εκκλησία πρέπει να λέμε την αλήθεια», δήλωσε στο newsbeast.gr ο Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Παπασυννεφάκης, Προϊστάμενος ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Φιλαδέλφειας.

Ακολουθεί το φωτορεπορτάζ του newsbeast.gr από το ναό:

Βίντεο-φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος