Αναμενόμενη ήταν, σύμφωνα με το δήμαρχο Καματερού-Αγίων Αναργύρων Νίκο Σαράντη, η μεγάλη καθίζηση που υπέστη ο δρόμος μετά τις ισχυρές χθεσινές καταιγίδες.

Ο κ. Σαράντης είπε ότι το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό και ότι η κυβέρνηση είχε ενημερωθεί, αλλά δεν έκανε καμία ενέργεια για να αποτρέψει τη σημερινή καταστροφή.

«Έγινε αυτό για το οποίο είχαμε ειδοποιήσει εδώ και πολύ καιρό και περιμέναμε. Δυστυχώς κανείς δεν ακούει κανέναν πια. Τα αυτιά τους είναι νομίζω μόνο ανοιχτά μόνο στην τρόικα και όχι στα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν.

Το 2011 είχαμε στείλει ένα έγγραφο στην κυβέρνηση 70 σελίδων για το τι συμβαίνει στο Καματερό. Τον Ιούλιο γράφαμε “ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων, χρειάζονται 15 εκατομμύρια ευρώ για να μην πεθάνει το Καματερό”. Το πρόβλημα είναι τα παραρεμάτια, φυσικά το έργο που γίνεται, το οποίο, ευτυχώς ξεκίνησε μέσω των ευρωπαϊκών πόρων, για να σώσει όλη την περιοχή. Πρέπει να διευθετηθούν τα παραρεμάτια και συγχρόνως πρέπει να υπάρξουν υποδομές, αντιπλημμυρικά έργα στο Ποικίλο Όρος και υποδομές μέσα στο Καματερό» είπε.

Η λεωφόρος Φυλής στο σημείο της καθίζησης παραμένει κλειστή.