Σοκάρουν τα στοιχεία παράνομων κυκλωμάτων εμπορίας και υιοθεσίας βρεφών

Τι αναφέρουν οι Εισαγγελίες Εφετών της χώρας στον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου


ΕΛΛΑΔΑ
12:42
21/10/2013
Σοκάρουν τα στοιχεία παράνομων κυκλωμάτων εμπορίας και υιοθεσίας βρεφών
3
loading

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου διαβίβασε στη Βουλή στα τέλη Αυγούστου, έγγραφο από το οποίο προκύπτει ότι οι δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί και σχετίζονται με κυκλώματα εμπορίας και παράνομης υιοθεσίας βρεφών ξεπερνούν τις 40.

Οι περισσότερες δικογραφίες σύμφωνα με το έγγραφο έχουν σχηματιστεί στη Θεσσαλονίκη και την Ανατολική Κρήτη.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στις 30 Αυγούστου από τον υπουργό Δικαιοσύνης μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Αναλυτικότερα, από τις έγγραφες απαντήσεις των Εισαγγελιών Εφετείων της χώρας προκύπτουν τα ακόλουθα:

• Εισαγγελία Εφετών Θράκης: Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας εκκρεμεί μια υπόθεση με εμπλεκόμενο ιατρό σε περίπτωση παράνομης υιοθεσίας.

• Εισαγγελία Εφετών Δυτικής Μακεδονίας: Με αφορμή καταγγελία ιδιώτη προς τον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, η οποία υποβλήθηκε προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης, σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του άρθρου 323α Π.Κ. από ιδιωτική κλινική, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

• Εισαγγελία Εφετών Λάρισας: στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου σχηματίστηκε προκαταρκτική ποινική δικογραφία.

• Εισαγγελία Εφετών Αθηνών: μετά από έγγραφο του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού, σχετικά με παράνομη υιοθεσία βρεφών σχηματίστηκε ποινική δικογραφία η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας λόγω αρμοδιότητας.

Επίσης, μετά από μήνυση πολίτη κατά παντός υπευθύνου σχετικά με παράνομη υιοθεσία βρεφών σχηματίστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών δικογραφία η οποία εκκρεμεί.

• Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης: Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σχηματίστηκαν 10 ποινικές δικογραφίες, αναφορικά με υποθέσεις εμπορίας και παράνομης υιοθεσίας βρεφών.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών, εκκρεμεί για εκδίκαση δικάσιμη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Σερρών, ύστερα από παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημ/κων Θεσσαλονίκης, δικογραφία, για τις πράξεις της μεσολάβησης από κοινού σε υιοθεσία κατ΄ επάγγελμα και με πρόθεση κερδοσκοπίας-απλή συνέργεια στη μεσολάβηση σε υιοθεσία-ηθική αυτουργία στην παράδοση και μεσολάβηση σε υιοθεσία, παράδοση ιδίου τέκνου σε υιοθεσία-ψευδορκία μάρτυρα και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

• Εισαγγελία Εφετών Κρήτης: εκδικάστηκε το 2011 ποινική δικογραφία από το ΜΟΕ Κρήτης και επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή στον πρώτο κατηγορούμενο και κάθειρξη πέντε ετών στο δεύτερο. Επίσης, το 2007 εκδικάστηκε από το ΜΟΕ Κρήτης υπόθεση και επεβλήθη ποινή φυλάκισης 4 ετών.

• Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης: Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου σχηματίστηκαν 10 ποινικές δικογραφίες. Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λασιθίων έχουν εισαχθεί δύο δικογραφίες.

Η μία κατά δύο προσώπων για μεσολάβηση σε υιοθεσία αποκομίζοντας οι ίδιοι και προσπορίζοντας σε άλλους αθέμιτο όφελος κατ΄ επάγγελμα και με πρόθεση κερδοσκοπίας και κατά ενός προσώπου για παράδοση ιδίου τέκνου σε υιοθεσία αποκομίζουσα η ίδια και προσπορίζοντας σε άλλον αθέμιτο όφελος με πρόθεση κερδοσκοπίας.

Επίσης σχηματίστηκε άλλη δικογραφία κατά 6 προσώπων για παράνομη υιοθεσία, μεσολάβηση σε παράνομη υιοθεσία και άμεση συνέργεια στην ως άνω πράξη η οποία εκδικάσθηκε, ασκήθηκε στη συνέχεια έφεση και εκκρεμεί για προσδιορισμό.

• Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά έχουν σχηματιστεί επτά δικογραφίες.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar laros

  ισκαριωτη
  ποιος πατριωτης σου πρωην δικηγορος εχασε την αδεια εξασκησεως επαγγελματος πριν απο τριαντα χρονια ;;;

 2. avatar JB

  Τι γράφει η εφημερίδα για τους Ρομά που ζουν στη χώρα μας
  Τους φόβους των Ρομά για στοχοποίησή τους ως διακινητές ανηλίκων με αφορμή την υπόθεση της μικρής Μαρίας εκφράζει η «Washington Post».
  Κάνοντας αναφορά στον τρόπο ζωής τους στην Ελλάδα, η εφημερίδα αναφέρει πως στους καταυλισμούς επικρατεί τις τελευταίες ώρες ανησυχία και πικρία για την υπόθεση της μικρής Μαρίας που βρέθηκε στα Φάρσαλα. Επικαλούμενη πληροφορίες του Associated Press, η Washington Post υποστηρίζει πως «ο καταυλισμός των Φαρσάλων βρίσκεται στο κέντρο μιας υπόθεσης απαγωγής ανήλικης, με ένα ζευγάρι Ρομά να κατηγορείται πως την απήγαγε».
  Στη συνέχεια το δημοσίευμα αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίοι ζουν οι Ρομά τονίζοντας πως είναι «φτωχοί άνθρωποι μέσα σε μια χώρα που μαστίζεται από την οικονομική κρίση, προσπαθούν να ζήσουν πουλώντας φρούτα, χαλιά, καλάθια και παπούτσια στις τοπικές αγορές. Λένε πως ήδη θεωρούνται από μερικούς να είναι κοινωνικά απόβλητα, κλέφτες και ζητιάνοι». H εφημερίδα εκφράζει επίσης τους φόβους των Ρομά ότι τα πράγματα γίνονται πολύ χειρότερα για αυτούς ότι θα στιγματιστούν ως διακινητές ανηλίκων, ενώ βλέπουν αρνητικά την δημοσιότητα των τελευταίων ημερών και δηλώνουν αγανακτισμένοι από την αμέλεια του κράτους το οποίο κατηγορούν πως το μόνο που τους έχει παράσχει είναι τα προκατασκευασμένα σπίτια που αντικατέστησαν τις σκηνές στις οποίες ζούσαν».

  1. avatar JB

   ΤΏΡΑ ΠΛΆΚΑ ΘΑ ΈΧΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΉΡΩΕΣ ....ΚΑΙ Η ΈΛΛΗΝΕΣ ΡΑΤΣΙΣΤΈΣ !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει