Λέσβος: Παράσταση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Μόριας

Ζητούν τη μόνιμη αστυνόμευση του χωριού τους


ΕΛΛΑΔΑ
17:55
04/02/2020
Λέσβος: Παράσταση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Μόριας
3
loading

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής πραγματοποίησαν σήμερα στη Λέσβο οι κάτοικοι της Μόριας, οι οποίοι υλοποίησαν τη χθεσινή απόφαση της λαϊκής τους συνέλευσης, διεκδικώντας επίλυση των προβλημάτων που δημιουργεί στο χωριό τους η γειτνίαση με τον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Οι κάτοικοι της Μόριας ζητούν τη μόνιμη αστυνόμευση του χωριού με τους 1.200 κατοίκους, που ζουν δίπλα σε μια πόλη σχεδόν 20.0000 κατοίκων αιτούντων άσυλο. Επίσης, ζητούν από τις τοπικές Αρχές να υπάρξουν άμεσα πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της εκρηκτικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

Σημειώνεται ότι, χθες (03/02), στη διάρκεια της συνέλευσης, κάηκε ένας καλαμιώνας στη γειτονική Κοινότητα Παναγιούδας και την ίδια ώρα καταστράφηκαν και προσευχητάρια στον κεντρικό δρόμο προς την Παναγιούδα. Ενώ υπήρξαν και ζημιές σε βανάκι μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης. Το τελευταίο, από άγνωστους που είχαν μεταβεί στο χωριό με πορεία διαμαρτυρίας με τα δίκυκλά τους. Αργά το βράδυ φωτιά κατέκαψε και ένα παλιό σπίτι μέσα στη Μόρια.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι αστυνομικές Αρχές διερευνούν την όλη υπόθεση.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Ο Καθένας

  Κλείσιμο των μεταναστών σε κλειστές δομές και σταδιακή απέλαση. Οι πρόσφυγες θα πρέπει να αποδείξουν ότι είναι πρόσφυγες, αλλιώς και αυτοί να λογιστούν μετανάστες.
  Αυτό θα πρέπει να γίνει γνωστό σε όσους έρχονται, ότι δεν θα μείνουν εδώ και για όσο θα μείνουν θα ζουν σε κλειστές δομές!
  Παράλληλα να ελεγχθούν οι ΜΚΟ και όσες έχουν παράνομες δραστηριότητες, υψηλά πρόστιμα και κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων.

 2. avatar Κλέων 9

  Δηλαδή και στην ηπειρωτική Ελλάδα δεν θα έχουν αστυνομία δίπλα σε κάθε hot spot των 20000; Πέστε μου ότι δεν το σκέφτηκαν και δεν θα το κάνουν. Αν αυτά που γίνονται στη Μόρια γίνουν σε 20 πόλεις, θεωρώ πως θα είναι και το τέλος της κυβέρνησης.

 3. avatar ΑΣΤΕΙΟ-ΓΕΛΟΙΟ-ΤΡΑΓΙΚΟ-ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ-ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ

  20.000 αλλοδαποί δίπλα σε 1.200 Έλληνες και δε φρόντισαν να έχουν αστυνομία δίπλα τους?????????????????????????????? Τι ζητάνε οι κάτοικοι? Τα αυ το νό η τα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει