Με «αγωνιστικές – απεργιακές κινητοποιήσεις» αντιδρά η ΑΔΕΔΥ στο νέο ασφαλιστικό, μετά και τη συνάντηση που είχε η εκτελεστική επιτροπή της Διοίκησης με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες για ψήφιση στη Βουλή. Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο αναμένεται να δοθεί σε διαβούλευση έως τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, στη συνέχεια θα συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου θα κληθούν όλοι οι φορείς να καταθέσουν τις απόψεις τους, και θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής με την κανονική διαδικασία (ούτε ως κατεπείγον, ούτε ως επείγον). Χρονικά η ψήφισή του εκτιμάται ότι θα γίνει ως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, στη συνεδρίασή της που ακολούθησε εκτίμησε πως οι προτάσεις του υπουργού Εργασίας κινούνται «στην ίδια κατεύθυνση των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων των νόμων που ψηφίστηκαν την τελευταία δεκαετία. Επί της ουσίας, δηλαδή, όχι μόνο δεν καταργεί τον νόμο Κατρούγκαλου αλλά τον ισχυροποιεί και παγιώνει για πενήντα χρόνια τις περικοπές των μνημονίων (ως το 2070) που έγιναν στις συντάξεις».

Για τον λόγο αυτό η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. αποφάσισε να αντιδράσει με αγωνιστικές – απεργιακές κινητοποιήσεις, «για να μην περάσουν και οι νέες αντεργατικές και αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.