Για τη στιγμή που βρήκε το έξι μηνών βρέφος σε κάδο σκουπιδιών στην Καλαμάτα μίλησε η Βίκυ Τσώνη. Περιγράφοντας τα όσα βίωσε εξήγησε πως κανείς δεν την πίστευε όταν έλεγε πως βρήκε ένα μωρό και της έλεγαν πως «δεν είναι παιδί αλλά γατί» ενώ παράλληλα διερωτήθηκε: «Ποιος πετάει μωρά μέσα στους κάδους;».

Η τραγουδίστρια από την Καλαμάτα μιλώντας το πρωί της Πέμπτης σε τηλεοπτική εκπομπή του Aplha επεσήμανε πως δεν έβλεπε το μωρό επειδή ήταν μέσα σε μια κλειστή σακούλα και πως θέλει να πάει να το δει στο νοσοκομείο όπου βρίσκεται.

«Έφτασα σε σημείο εξευτελισμού. Να περνάνε γνωστοί και να με λένε τρελή επειδή είμαι τραγουδίστρια και έχω αδυναμία στις γάτες. Ζήταγα ένα κινητό να πάρω την αστυνομία και μου έλεγαν “ποιος πετάει τα παιδιά του στους κάδου”. Όλοι μου έλεγαν να περιμένω να ξημερώσει και να πάρω την πυροσβεστική να βγάλει τα γατάκια από τον κάδο» είπε και πρόσθεσε: «Τίναζε τα ποδαράκια του και τα χεράκια του και μου έλεγαν ότι είναι γατιά. Έκλαιγε και όταν το άκουγαν έλεγαν το ίδιο. Το μωρό δεν το έβλεπα, ήταν σε μια δεμένη χάρτινη τσάντα και καταλάβαινα από το κούνημά του. Είχα πάρει μια σκούπα και όταν δεν έκλαιγε το κούναγα. Δεν με πίστευε κανέναν αλλά δεν άφηνα κανέναν να ρίξει σκουπίδια. Μου έκαναν κίνηση με τα χέρια ότι έχω τρελαθεί».

Εστιάζοντας στην κοπέλα που τη βοήθησε δίνοντάς της το τηλεφώνό της για να καλέσουν τις αρχές είπε με τρεμάμενη φωνή: «Κατέβηκε μια κοπέλα και έφερε τηλέφωνο. Νόμιζε κι εκείνη ότι ήταν γατιά αλλά όταν ούρλιαξε το μωρό τρελάθηκε και πήρε τηλέφωνο. Η αστυνομία ήρθε σε πέντε λεπτά, έβγαλαν το μωρό και όταν το πήρε ο αστυνομικός στην αγκαλιά του έκλαιγε κι αυτός. Όταν το μωρό έκλαιγε εγώ του έλεγα ότι δεν θα το αφήσω».