Αύξηση 10% στην επισκεψιμότητα του χιονοδρομικού κέντρου Ελατοχωρίου αναμένει φέτος ο διευθυντής του Δημήτρης Γκλάρας, υπό την προϋπόθεση ότι ο καιρός «δεν θα αλλάξει τη διάθεσή του».

Όπως λέει στο ΑΜΠΕ – κι ενώ το χιονοδρομικό ανοίγει αύριο- η ετήσια επισκεψιμότητα κυμαίνεται σε 30.000-40.000 άτομα κυρίως από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό. Μέχρι πριν μια δεκαετία «η χιονοδρομία στην περιοχή μας ήταν άγνωστη για τους ξένους» επισήμανε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «τα τελευταία τρία χρόνια ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των ξένων που επισκέπτονται το Ελατοχώρι και μάλιστα, πέραν των Βαλκάνιων, που πλέον τους έχουμε συνηθίσει στα μέρη μας, με έκπληξη βλέπουμε ακόμη και Κινέζους σκιέρ να διασχίζουν τα βουνά μας». Διευκρίνισε ότι από τους 30.000-40.000 επισκέπτες του χιονοδρομικού κέντρου του Ελατοχωρίου σε ετήσια βάση, «οι 2.000-3.000 αφορούν σε ξένους και το νούμερο ολοένα και μεγεθύνεται».

Αύριο κάνει το «ντεμπούτο» το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου

Δουλεύοντας επί τρία μερόνυχτα ανελλιπώς, οι άνθρωποι του …χιονιά «καταφέραμε τελικά να κάνουμε τα έντονα πατήματα που χρειάζονταν στις πίστες και έτσι αύριο, έστω και μερικώς, το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου θα κάνει την πρεμιέρα του για τη φετινή σεζόν» γνωστοποίησε ο κ. Γκλάρας. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «υπό την προϋπόθεση ότι η κατάσταση με τον καιρό θα παραμείνει ως έχει και δεν θα σημειωθεί καμία σημαντική μεταβολή, αύριο θα λειτουργήσει όλο το κέντρο, εκτός από το μαύρο κομμάτι του, δηλαδή τις πίστες Κλειώ, Καλλιόπη και Ουρανία». Όπως διευκρίνισε, «το χιόνι στις προαναφερόμενες πίστες φτάνει τα 25 εκατοστά και χρειάζονται άλλα 50 εκατοστά, προκειμένου να δοθούν για χρήση στους φαν των χειμερινών αθλημάτων».

Ο διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου Ελατοχωρίου, επισημαίνοντας ότι «μας αιφνιδίασε η έλευση του χιονιά», τόνισε: «Κύριο μέλημά μας αποτέλεσε η προετοιμασία του κέντρου, ώστε να δοθεί για χρήση το προσεχές Σαββατοκύριακο στους λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων και έτσι δεν προλάβαμε να διοργανώσουμε κάποιο event για την πρεμιέρα». Ωστόσο, όπως έσπευσε να σημειώσει, «ήδη έχουμε κάποια πράγματα στο μυαλό μας και την εβδομάδα των Χριστουγέννων θα γνωστοποιήσουμε στο κοινό τις εορταστικές δράσεις που θα κάνουμε για μικρούς και μεγάλους».

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος επισήμανε «από τον Σεπτέμβριο κιόλας ξεκινήσαμε τις εργασίες συντήρησης στο χιονοδρομικό κέντρο και προχωρήσαμε στους απαραίτητους ελέγχους των εγκαταστάσεων, με στόχο να ολοκληρώσουμε εγκαίρως όλες εκείνες τις εργασίες που διασφαλίζουν την ασφάλεια των επισκεπτών και επίδοξων… σκιέρ».

Οι εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου «Ελατοχωρίου»

Το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου, που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2011 και έκτοτε δουλεύει ανελλιπώς, το διάστημα από αρχές Δεκεμβρίου μέχρι και 5 Μαρτίου, διαθέτει τον διθέσιο εναέριο αναβατήρα «Δίας» μήκους 1287 μέτρων με δυνατότητα μεταφοράς 1200 ατόμων ανά ώρα, ο οποίος εξυπηρετεί δύο πίστες, την «Κλειώ» και την «Ερατώ». Μετά τον εναέριο αναβατήρα υπάρχουν συρόμενοι αναβατήρες: «Απόλλων», που εξυπηρετεί δύο πίστες, την «Κλειώ» και την «Πολύμνια» και «Ερμής», ο οποίος εξυπηρετεί πέντε πίστες: την «Κλειώ», την «Πολύμνια», την «Τερψιχόρη», την «Ουρανία» και την «Καλλιόπη».

Λειτουργεί επίσης πίστα snowboard μήκους 500 μέτρων, ενώ υπάρχουν εγκατεστημένα και δύο baby lift, το ένα εκ των οποίων βρίσκεται στην βάση του χιονοδρομικού κέντρου, και το δεύτερο έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί στην περιοχή «Λιθαρίστρα» μήκους 200 μ. για αρχάριους.

Όπως σημείωσε ο κ. Γκλάρας, το προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου είναι έμπειρο και πρόθυμο να εξυπηρετήσει κάθε επισκέπτη τους, «ώστε η διαμονή στο κέντρο μας να σας μείνει αξέχαστη».

Πέραν από τους χώρους ψυχαγωγίας καφέ-μπαρ «Σαλέ» και σχολές εκμάθησης σκι, το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου διαθέτει και τους απαραίτητους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων και ιατρείο παροχής πρώτων βοηθειών.