Σε 4ωρησ τάση εργασίας, από τις 11 έως τις 3, προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη διαθεσιμότητα και τα «λουκέτα» σε νοσοκομεία και κατηγορώντας τον υπουργό Υγείας πως δείχνει διατεθειμένος να «βάλει φωτιά» στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «με μεγαλόστομες δηλώσεις ο Υπουργός Υγείας περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι και εμφανίζει τη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τα λουκέτα Νοσοκομείων ως αναδιοργάνωση του Συστήματος. Η κυβέρνηση μεθοδεύει στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων πρώτον να ξεφορτωθεί τις κοινωνικές δαπάνες- και γι’ αυτό κλείνει Νοσοκομεία και δεύτερον να θέσει στην πυρά των Διαθεσιμοτήτων – Απολύσεων πολυάριθμο Υγειονομικό προσωπικό. Ο Υπουργός Υγείας βάζει χέρι και στις Δημόσιες Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας αν και γνωρίζει ότι οι εισαγωγές και οι επισκέψεις στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία τριπλασιάστηκαν τα τρία τελευταία χρόνια.

Ο Υπουργός δείχνει διατεθειμένος να βάλει φωτιά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να χτίσει την πολιτική του καριέρα στις στάχτες του. Σε περίοδο μάλιστα που το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι αναγκαίο όσο ποτέ αφού εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών οι πολίτες ζουν στη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την ανεργία. Πάνω από 1,5 εκατ. πολίτες είναι ανασφάλιστοι με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διαθέσουν τα 5 ευρώ να επισκεφτούν τα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων», σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

«Δεν θα το επιτρέψουμε», καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 12 έξω από τα γραφεία της 3ης ΚΑΙ 4ης ΥΠΕ Θεσσαλονίκης.