Ο σεισμός στην Αλβανία μοιάζει με τραγωδία δίχως τέλος… Νεκροί, αγνοούμενοι και συντρίμμια παντού μετά από τα φονικά 6,4 Ρίχτερ που ταρακούνησαν τη χώρα την Τρίτη 26 Νοεμβρίου.

Από την πρώτη στιγμή η Ελλάδα βρέθηκε στο σημείο για να βοηθήσει τη γειτονική χώρα που βρίσκεται σε μία πρωτοφανή κρίση. Σε εξέλιξη είναι οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης της ελληνικής αποστολής που βρίσκεται στην σεισμόπληκτη περιοχή Θουμάνι στην Αλβανία.

Οι δύο ομάδες έρευνας και διάσωσης του Πυροσβεστικού Σώματος ήδη έχουν απεγκλωβίσει δυο ανθρώπους ζωντανούς κάτω από τα συντρίμμια.

Πρόκειται για μία νεαρή γυναίκα που την διέσωσαν μετά από 16 ώρες κάτω από τα ερείπια (δείτε εδώ περισσότερα) και έναν νεαρό άντρα περίπου 25 ετών που έμεινε στα συντρίμμια για 21 ώρες (δείτε εδώ περισσότερα).

Τα μέλη της ΕΜΑΚ ανέσυραν και 3 ανθρώπους χωρίς τις αισθήσεις τους από τα χαλάσματα. Ωστόσο, οι ώρες περνούν και οι προσπάθειες των μελών των σωστικών συνεργείων, που έσπευσαν από τις γύρω χώρες, μεταξύ τους και η Ελλάδα, για την ανεύρεση επιζώντων στα χαλάσματα εντείνονται.

Και αυτό γιατί οι φόβοι για νεκρούς αυξάνεται όσο μεγαλώνει και η λίστα των θυμάτων.

Έως τις 12 σήμερα το μεσημέρι (τοπική ώρα) είχαν ανασυρθεί 30 νεκροί και περισσότεροι από εφτακόσιοι τραυματίες, ενώ δεν υπάρχει ακριβής αριθμός εκείνων που μπορεί να βρίσκονται θαμμένοι κάτω από τα συντρίμμια των καταστραμμένων οικοδομών.