Από τα ξημερώματα λίγο μετά τις 2, ως άλλα «ξωτικά», υπάλληλοι του Magic Park άρχισαν να ξεφορτώνουν στην Αριστοτέλους τα πρώτα υλικά, για να δημιουργήσουν το «μαγεμένο χωριό» που θα στηθεί στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Η αρχή έγινε με το σπίτι του Άη Βασίλη. Φορτηγά και υπάλληλοι δούλευαν πυρετωδώς, έτσι ώστε όλα να έχουν τελειώσει μέχρι να «ξυπνήσει» η πόλη. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν το καρουζέλ, το τρενάκι, φωτιζόμενα μανιτάρια και μεγάλα λαμπερά αστέρια που προσδοκούν να μαγέψουν μικρούς και μεγάλους.

«Προγραμματίσαμε να γίνουν οι μεταφορές τη νύχτα για να μην δημιουργήσουμε όχληση στην πόλη. Εάν δεν έχουν προλάβει να ξεφορτώσουν όλες οι νταλίκες, η μεταφορά θα συνεχιστεί αργά το βράδυ. Σκοπεύουμε να στήσουμε κάτι πολύ μεγάλο, όπως είχαμε κάνει στην Τούμπα. Η αγορά του χωριού, θα αποτελείται από 45 σπίτια (με αμιγώς χριστουγεννιάτικα προϊόντα) εκ των οποίων έξι θα είναι διαδραστικά και θα βρίσκονται κοντά στα παιχνίδια, έξι θα διατεθούν στον δήμο και φυσικά το σπίτι του Άη Βασίλη», περιγράφει στο Thestival.gr ο Παντελής Φιλιππίδης,  πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Το μαγικό πάρκο, θα ανοίξει στις 7 Δεκεμβρίου. Σε τρεις ημέρες, όπως περιγράφει ο κ. Φιλιππίδης,  θ’ αρχίσει να στήνεται το παγοδρόμιο και θ’ ακολουθήσει η τοποθέτηση των κερματοφόρων παιχνιδιών. Τελευταία θα τοποθετηθούν τα ξύλινα σπίτια και οι «τυχεροί» ένοικοί τους που θα προκύψουν κατόπιν κλήρωσης που θα γίνει στις 27 του μήνα, από τον δήμο Θεσσαλονίκης.

«Στόχος μας είναι τα σπίτια που θα διατεθούν να μην υπερβαίνουν τα δύο ανά αντικείμενο, για να μπορέσουν οι άνθρωποι να δουλέψουν και να βρίσκονται και σε ικανοποιητική απόσταση μεταξύ τους (σ.σ. σε περίπτωση που διαθέτουν το ίδιο προϊόν) ώστε να βγάλουν ένα μεροκάματο», εξηγεί ο ίδιος.

Πέραν από τις κεντρικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης στις 7 Δεκεμβρίου θα φωταγωγηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο, υπό τους ήχους των τραγουδιών της Άλκηστις Πρωτοψάλτη και στις 31 Δεκεμβρίου η Ελένη Φουρέιρα θα τραγουδήσει «fuego».

«Πρόσφορο έδαφος με τον Ζέρβα»

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, εμφανώς ικανοποιημένος από τις φετινές χριστουγεννιάτικες προεργασίες τονίζει:

«Με τον δήμαρχο, έχουμε βρει πρόσφορο έδαφος σε αυτό που θέλουμε να πετύχουμε. Στόχος όλων μας είναι να αλλάξει η ατμόσφαιρα της πόλης και να νιώσει ο κόσμος ότι ήρθαν τα Χριστούγεννα. Το μεγάλο στοίχημα για εμάς είναι να εμφανιστεί επιτέλους η πόλη με μία άλλη εικόνα. Όλα όσα κατασκευάζονται και στήνονται θα αποθηκευτούν και από του χρόνου, θα προστεθούν κι άλλα πράγματα. Έτσι, σταδιακά, με τα προστιθέμενα κονδύλια, θα αλλάζουν μορφή κι άλλοι δρόμοι και περιοχές της Θεσσαλονίκης, ώστε σε μία πενταετία όλη η πόλη να είναι ένα χριστουγεννιάτικο πάρκο».

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά την ημέρα παρουσίασης των Χριστουγέννων είχε δηλώσει ότι «η απόφασή μας να μεταφέρουμε το κέντρο των εκδηλώσεων στην Πλατεία Δικαστηρίων είναι μία πολιτική απόφαση που σηματοδοτεί τη θέλησή μας να αναζωογονήσουμε περιοχές που τα τελευταία χρόνια έχουν υποβαθμιστεί. Στόχος μας είναι ο άξονας της Εγνατίας να λάμψει και πάλι και να συμμετέχει στην «εμπειρία των Χριστουγέννων», με πρότυπο αντίστοιχο των ευρωπαϊκών αγορών».

Όσον αφορά στην περιοχή της Τούμπας, ο κ. Φιλιππίδης εξηγεί ότι δεν προβλέπεται να στηθεί χριστουγεννιάτικο χωριό διότι για φέτος ο προϋπολογισμός «εξαντλείται στο κέντρο της πόλης». «Στόχος μας όμως είναι όλο αυτό να απλωθεί σε ολόκληρο το δημοτικό διαμέρισμα. Τότε θα δείτε ότι θα βλέπετε μία άλλη πόλη, στο σύνολό της» πρόσθεσε.

24ωρη φύλαξη

Το «χωριό των μαγεμένων», θα εκτείνεται στο τμήμα της Αριστοτέλους που περικλείεται από τις οδούς Μητροπολίτου Γενναδίου, Φιλίππου, Χαλκέων και Εγνατίας.

Στόχος, μεταξύ άλλων, η συγκεκριμένη περιοχή να απαλλαγεί από τα παραβατικά στοιχεία. «Θα υπάρχει 24ώρη φύλαξη από ιδιωτική εταιρία. Ήδη έχουμε παίρνουμε προσφορές, θα διατεθεί ένα μεγάλο κονδύλι γι’ αυτόν τον σκοπό και θα επιλεγεί η καλύτερη και πιο αξιόπιστη εταιρεία. Φυσικά είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και με την Αστυνομία.

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για να κάνουμε και τον απαραίτητο σχεδιασμό.  Μην ξεχνάμε ότι πάμε στη χειρότερη περιοχή της πόλης που λόγω εργασιών του Μετρό και της παραβατικότητας, έχει υποβαθμιστεί πάρα πολύ. Στοχεύουμε στο να αλλάξουμε την εικόνα της περιοχής», καταλήγει ο κ. Φιλιππίδης.

Δείτε το βίντεο:

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.