Στις 25 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης θα φωταγωγηθεί με πορτοκαλί χρώμα, το επίσημο χρώμα της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Πρόκειται για μία από τις δράσεις που διοργανώνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης Παγκόσμιας Ημέρας, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι σε ζητήματα που αφορούν τη βία κατά των γυναικών.

Σε συνεργασία, παράλληλα, με την εθελοντική θεατρική ομάδα «Κύκλος Ζωής» του Κοινωνικού συλλόγου «Δέντρο Ζωής» θα παρουσιαστεί η παράσταση «ΒΙΑ|ΖΩ» στο Θέατρο ΑΘΗΝΑΙΟΝ την ίδια μέρα, στις 9 το βράδυ.

Η παράσταση αποτελείται από δεκατρείς μονόλογους και χορογραφίες, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ. Ιστορίες βίας και κακοποίησης, βασισμένες σε αληθινές μαρτυρίες γυναικών που βίωσαν σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική, λεκτική βία, με σκοπό να δοθεί φωνή σε κάθε γυναίκα που αναζητά βοήθεια, που νιώθει απόγνωση και αδυναμία να διαχειριστεί περιστατικά βίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.