Διάχυτη είναι η ανησυχία και ο προβληματισμός τόσο στην τοπική ΕΛ.ΑΣ. όσο και στους κατοίκους μετά τα προχθεσινά γεγονότα μεταξύ αντιεξουσιαστών και μελών της Χρυσής Αυγής, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που φοβούνται πως θα υπάρξουν πιθανά αντίποινα και νέες συγκρούσεις στο εμπορικό κέντρο της Πάτρας.

Τους τελευταίους μήνες η πόλη και ιδίως η περιοχή που περικλείει την πλατεία Όλγας αλλά και το υπό κατάληψη πρώην Παράρτημα στην οδό Κορίνθου μέχρι και την οδό Γούναρη από το ύψος του Μαραγκοπουλείου και των νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής, δίπλα από το 3ο Αστυνομικό Τμήμα, θυμίζει «εμπόλεμη ζώνη» και οι κάτοικοι ζητούν να μπει επιτέλους ένα τέλος σε αυτή την ιδιότυπη «βεντέτα» που έχει ξεσπάσει.

Η Πάτρα βρίσκεται σχεδόν ανά τακτά χρονικά διαστήματα στη «δίνη» των αντιεξουσιαστών αλλά και των μελών της Χρυσής Αυγής, με τις όποιες αντιδράσεις και συγκρούσεις προκύπτουν, μετά από διαφόρων ειδών εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, ομιλίες, συλλαλητήρια κ.λπ.

Οι πολίτες, που είναι θύματα αυτού του «πολέμου» που έχει ξεσπάσει, καθώς τα καταστήματα αλλά και τα οχήματά τους καταστρέφονται κυρίως από τον πετροπόλεμο και τις συγκρούσεις περισσότερο των αντιεξουσιαστών με τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., ζητούν να δοθεί άμεσα λύση σε αυτό το πρόβλημα που ταλαιπωρεί την πόλη.

Προχθές το βράδυ, συνολικά από τριάντα άτομα με ξύλινα ρόπαλα και σιδερένια αντικείμενα δέχθηκαν επίθεση τα πέντε άτομα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο στην οδό Αράτου, λίγο μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης της Χρυσής Αυγής για τους Κύπριους πεσόντες, στην πλατεία στο γήπεδο της Παναχαϊκής.

Τα δύο από τα πέντε άτομα που ήταν μέσα στο Ι.Χ., έφεραν διακριτικά της Χρυσής Αυγής και αυτούς ήταν που έβαλαν στο… στόχαστρο οι αντιεξουσιαστές, οι οποίοι και τους επιτέθηκαν έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κράνη και κουκούλες, ενώ κρατούσαν ξύλινα ρόπαλα και σιδερένια αντικείμενα.

Από το περιστατικό τραυματίστηκαν τρεις επιβάτες του οχήματος οι οποίοι διεκομίσθησαν με ασθενοφόρα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου και οι δυο εκ των οποίων παρέμειναν για νοσηλεία, ενώ παράλληλα προκλήθηκαν και σοβαρές υλικές ζημιές στο όχημα.

Από τις αστυνομικές αρχές ενεργήθηκαν 25 προσαγωγές όμως για κανέναν δεν προέκυψε επιβαρυντικό στοιχείο για να συλληφθεί. Τα άτομα που προσήχθησαν κατήγγειλαν μέσω του Indymedia, άσκηση αστυνομικής βίας κατά την προσαγωγή τους στο Αστυνομικό Μέγαρο, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάτι.

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας κατήγγειλε μέσω ανακοίνωσης την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής σε 16χρονο μαθητή που ανήκει στη νεολαία του, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Χ.Α. για τους Κυπρίους πεσόντες.

Πλέον αυτό που όλοι αναμένουν, είναι να δουν πως θα εξελιχθεί αυτός ο «πόλεμος» που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην Πάτρα και τείνει να γίνει μόνιμη κατάσταση.

(φωτογραφία αρχείου)

Πηγή: patrastimes.gr