Μια θέση πάρκινγκ για ΑΜΕΑ άναψε «φωτιές» στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας

Η καταγγελία και τι υποστηρίζει ο δήμαρχος Ήλιδας


ΕΛΛΑΔΑ
12:47
25/10/2019
Μια θέση πάρκινγκ για ΑΜΕΑ άναψε «φωτιές» στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας
15
loading

Για φραστική «επίθεση» και κατάληψη θέσης πάρκινγκ ΑΜΕΑ στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, κατήγγειλε χθες το μεσημέρι τον δήμαρχο Ήλιδας, Γιάννη Λυμπέρη, ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Παραπληγικών νομού Ηλείας, Γιώργος Παπανικολόπουλος.

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία

Για το θέμα αυτό, από το Σωματείο -όπως γνωστοποίησε ο κ. Παπανικολόπουλος- έγινε καταγγελία στο Ινστιτούτο του Ελσίνκι (Ελληνικό Παρατηρητήριο), ενώ θα κινηθεί και νομικά κατά του δημάρχου Ήλιδας.

Από την πλευρά του, ο κ. Λυμπέρης, μη θέλοντας να δώσει συνέχεια μετά τη δημόσια τοποθέτηση του γ.γ. του Σωματείου Παραπληγικών νομού Ηλείας, σε δήλωση που προέβη μετά το περιστατικό, τόνισε ότι βρέθηκε στο νοσοκομείο, γιατί κλήθηκε για ασθενή, παρκάροντας το υπηρεσιακό αυτοκίνητο, χωρίς να παρεμποδίζει ούτε τη διέλευση ούτε τη στάθμευση αυτοκινήτου.

Στο σημείο έφτασε αστυνομική δύναμη της ομάδας ΔΙΑΣ, μετά από τηλεφώνημα του κ. Παπανικολόπουλου, με τους αστυνομικούς να κόβουν κλήση στον δήμαρχο Ήλιδας.

Στις θέσεις ΑΜΕΑ ήταν και άλλο αυτοκίνητο, στο οποίο κόπηκε κλήση και έγινε και αφαίρεση πινακίδων.

«Θα προβώ σε ενέργειες  υπεράσπισης του δικαιώματος στην πρόσβαση των ΑΜΕΑ»

Όπως ανέφερε ο κ. Παπανικολόπουλος, βρισκόταν στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας για ένα χειρουργείο που θα έκανε συγγενικό του πρόσωπο και στην προσπάθειά του να παρκάρει σε μια από τις δύο θέσεις ΑΜΕΑ που υπάρχουν στη νοσηλευτική μονάδα, αυτό δεν μπορούσε να καταστεί δυνατό.

«Υπήρχε ένα αυτοκίνητο, που δεν είχε ένδειξη ΑΜΕΑ, παρκαρισμένο στην μέση των δύο θέσεων και του δημάρχου πατούσαν  οι ρόδες τις γραμμές, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα να παρκάρει άλλο αυτοκίνητο. Κάλεσα την Αστυνομία και ήρθαν από τη ΔΙΑΣ, αλλά εγώ είχα πάει στη συνέχεια στον χώρο που θα χειρουργούνταν ο πατέρας μου.

Όταν κατέβηκα, είδα τον δήμαρχο να κοιτά την κλήση που του είχε κόψει η Αστυνομία και όταν με είδε με το αμαξίδιο, με ρώτησε εάν το έκανα εγώ. Του είπα ότι απαγορεύεται εκεί το παρκάρισμα και μου απήντησε με έντονο ύφος. Ο ιδιοκτήτης του άλλου αυτοκινήτου, που του αφαιρέθηκαν οι πινακίδες, με έβρισε και μου είπε «καλά να πάθω που είμαι στο αμαξίδιο!», κατήγγειλε ο κ. Παπανικολόπουλος.

Ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Παραπληγικών του νομού Ηλείας διευκρίνισε ότι εκτός του ότι ο ίδιος δεν μπορούσε να παρκάρει και να εξυπηρετηθεί, λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει, έτσι κι αλλιώς θα προέβαινε σε ενέργειες υπεράσπισης του δικαιώματος στην πρόσβαση των ΑΜΕΑ, ως όφειλε και από τη θέση που κατέχει.

«Πραγματικά, δεν περίμενα τέτοια "επίθεση", όχι μόνο από έναν απλό πολίτη, αλλά και από έναν δήμαρχο. Μου έλεγε ότι το αυτοκίνητο πατούσε λίγο τη γραμμή και ρώταγε γιατί το έκανα και πως θα με τακτοποιήσει. Αιφνιδιάστηκα από αυτή την συμπεριφορά. Τουλάχιστον, ανθρώπινα για ότι έγινε να ζήταγε μια συγνώμη και να έφευγε. Πριν τις εκλογές ζήταγε την ψήφο και τώρα μας βρίζει. Λυπάμαι…», κατέληξε.

«Απολύτως τίποτα από αυτά που καταλογίζει δεν ισχύουν»

Σε επίσημη τοποθέτηση μετά το χθεσινό περιστατικό προέβη ο κ. Λυμπέρης, η οποία έχει ως εξής: «Πήγα στο νοσοκομείο γιατί κλήθηκα για ασθενή. Όλες οι θέσεις του πάρκινγκ ήταν κατειλημμένες και πάρκαρα το αυτοκίνητο σε χώρο που δεν εμπόδιζε ούτε την διέλευση, ούτε την στάθμευση άλλου αυτοκινήτου.

Στο χώρο που έχει δύο θέσεις πάρκινγκ ΑΜΕΑ ήταν παρκαρισμένο ήδη ένα αυτοκίνητο και η μετώπη του υπηρεσιακού αυτοκινήτου, που μου έχει παραχωρηθεί, είχε απόσταση 50 εκατοστών από αυτό το αυτοκίνητο.

Απλώς, ο αριστερός τροχός πατούσε τη γραμμή διαγράμμισης των θέσεων. Πίσω από αυτό το αυτοκίνητο πάρκαρε ο κύριος, που προέβη σε μια  αναληθή αναφορά.

Ο δήμαρχος  είναι και γιατρός 40 χρόνια για να βοηθάει τους ανθρώπους. Μόνο αν το…  είχε «χάσει» θα έκανε φραστική  «επίθεση» σε άνθρωπο με αναπηρία».

Συνεχίζοντας, συμπλήρωσε: «Εξέφρασα την εύλογη απορία μου «γιατί κύριε καλείς την αστυνομία ενώ δεν εμπόδιζα;». Αν θέλει να γίνει διάσημος, ότι καταγγέλλει δήμαρχο που καλύπτει θέση πάρκινγκ ΑΜΕΑ, δεν θα το καταφέρει με τον Γιάννη Λυμπέρη. Ας ψάξει να βρει άλλον δήμαρχο.

Εκείνο που έχω να πω εγώ είναι ότι ο κύριος αυτός, που είναι γραμματέας του σωματείου παραπληγικών δικαίως θέλει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των ανθρώπων που εκπροσωπεί.

Αν θέλει να είναι νομοταγής, να μην καπνίζει μπροστά στο νοσοκομείο και να μην πετάει τις γόπες μπροστά στα εξωτερικά ιατρεία, που εισέρχονται ασθενείς. Εγώ πάντως, δεν τον κατήγγειλα για αυτό.

Είμαι όμως, παρεμπιπτόντως, αποφασισμένος να συμβάλλω, όσο πιο πολύ μπορώ ως δήμαρχος -γιατί είμαι και γιατρός- στην απαγόρευση του καπνίσματος στα νοσοκομεία, στο δημαρχείο, στα σχολεία, στα αθλητικά κέντρα, καταρχήν.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία και δεν θέλω να δώσω καμία συνέχεια. Όμως, έπρεπε να πω ότι απολύτως τίποτα από αυτά που καταλογίζουν δεν ισχύει. Υπάρχουν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες και γιατροί και προσωπικό και πολίτες».

* Τις φωτογραφίες ανάρτησε το Σωματείο Παραπληγικών Ηλείας στο Facebook.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

15
σχόλια
 1. avatar Ως κάτοικος

  Της περιοχής θέλω να συγχαρώ τους συμπολίτες μου για την επιλογή του συγκεκριμένου δημάρχου. Τον οποίο γνώριζαν μιας και τον είχαν 16 χρόνια στην πλάτη τους...

 2. avatar Sg

  Δεν εμπόδιζε. Πάρκαρε σε σημείο χωρίς διαγραμμίσεις. Αν ήταν πολίτης μπορεί κ να τον υποστηρίζατε.
  Κατά τα άλλα ο πρόεδρος των παραπληγικών έχει δίκιο. Φαντάσου τι τραβάνε στην επαρχία κ όχι μόνο.

  1. avatar Όταν παρκάρεις

   Σε ορισμένο για ΑΜΕΑ χώρο, πάντα εμποδίζεις. Εκτός του χώρου του νοσοκομείου υπάρχει χώρος για παρκάρισμα πάντα. Αλλά μιλάμε για τον άνθρωπο που για την προεκλογική του ομιλία έκλεισε μισή μέρα τους 4 κεντρικότερους δρόμους της πόλης, όταν υπήρχε στα 50 μέτρα διαθέσιμη η κεντρική πλατεία. Δεν πειράζει όμως, οι πολίτες του δήμου έχουν αυτό που τους αξίζει

   1. avatar Sg

    Οκ. Έχεις τους λόγους σου να μην τον θέλεις. Δεν τον γουστάρεις βρε παιδί μου κ είναι απολύτως σεβαστό.
    Το άρθρο όμως το λέει ξεκάθαρα. Δεν είχε παρκάρει μέσα σε ορισμένο για ΑΜΕΑ χώρο.

 3. avatar Kmemporio

  ΛΑΟΣ ΠΙΘΗΚΩΝ

 4. avatar 1821//

  Από την στιγμή που σε έγραψε η αστυνομία έχεις λάθος, όλα τα υπολοιπα περί εγώ είμαι γιατρός μάλλον δυσχεραίνουν την θέση σου ΚΎΡΙΈ δήμαρχε.

 5. avatar Sitof

  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΝ ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΑΡΚΑΡΕ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΗΣΕ.
  ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΖΕΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ.
  ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΓΡΑΨΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕ;
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ [...] ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ, ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ [...] ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ
  ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΑΡΚΑΡΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΑΝΑΠΗΡΩΝ.

 6. avatar Trucker

  οι τοπικοι αρχοντες το 2πλο προστιμο επρεπε να σου κοψουν δημαρχε κ στο παρουν με τον γερανο αλλα βλεπεις τα νουμερα σου ειναι ΚΗΗ

 7. avatar audioware

  Να τον χαίρεστε τον δημαρχο σας... που εκλεξατε...

 8. avatar Ploigos

  Δήμαρχε και η μία ρόδα σου να ακουμπά τη γραμμή ΕΜΠΟΔΙΖΕΙΣ , γι αυτό άλλωστε υπάρχει και κάποια απόσταση μεταξύ των θέσεων.
  Επίσης Δήμαρχε αν δεν εμπόδεζες δε θα σε έγραφε ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΗΣ η αστυνομία.

 9. avatar Καλά τους έκαναν

  Να τους κόβουν κλίση 3000€ να τους δω μετά Αρκετά με το θεμα αυτό Ούτε με παιδικό καρότσι δεν μπορείς να κυκλοφορήσει κάποιος

 10. avatar Λείπει

  Η παιδεία. Πρέπει να καταλάβουμε ότι, είμαστε ευρωπαϊκή χώρα. Η ας κάνουμε δημοψήφισμα, αν θέλουμε να είμαστε Βαλκάνιοι με ανατολίτικη νοοτροπία, η Ευρωπαίοι. Στην Ευρώπη, αν παρκάρεις σε θέση ΑΜΕΑ, σου έρχεται κληση, στο σπίτι

 11. avatar καληνύχτας

  κλασική περίπτωση (...) ελληνάρα δημάρχου.

 12. avatar Alofron

  Ελλαδισταν

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει