Την καταβολή των αυξήσεων και των αναδρομικών των συλλογικών συμβάσεων εργασίας των ναυτικών της ακτοπλοΐας για το 2019 από όλες τις ακτοπλοΐκές εταιρείες, ζητά η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ναυτεργατικού σωματείου, ενώ «έχουμε εισέλθει στον τρίτο μήνα από τη δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβέρνησης της σχετικής ΣΣΕ (12/8/2019 – αριθμός φύλλου 3170) ορισμένες ναυτιλιακές εταιρείες δεν έχουν καταβάλει ακόμη τις αυξήσεις και δεν έχουν δώσει τα αναδρομικά των Ναυτικών».

Προσθέτει επίσης ότι από τον έλεγχο που έχει διενεργήσει η ΠΕΝΕΝ προκύπτει ότι μόνο τρεις εταιρίες έχουν δώσει τις αυξήσεις και μια ναυτιλιακή εταιρεία έχει συμμορφωθεί με τις συμβατικές της υποχρεώσεις αναφορικά με την εφαρμογή της ΣΣΕ.

Αναφέρει εξάλλου ότι στα πορθμεία εσωτερικού (η σύμβαση των οποίων και αυτή έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ αριθμός 3637) δεν έχουν δοθεί ούτε οι αυξήσεις ούτε και τα αναδρομικά, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.