Δεν διστάζει να… χτυπά τους Γερμανούς ο σκηνοθέτης, Δημήτρης Κολλάτος, ανεβάζοντας πανό κατά της Γερμανίας, κατά της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και κατά της γερμανικής κατοχής.

Ο σκηνοθέτης χθες, μετά την αθώωσή του, προκάλεσε ξανά τους Γερμανούς ανεβάζοντας τα πανό, για τα οποία πέρασε αυτόφωρο, δικάστηκε και αθωώθηκε. Την πρώτη φορά όμως είχε κρεμάσει στο μπαλκόνι του σπιτιού του μια ελληνική σημαία που απεικόνιζε μια γερμανική μπότα που την πατάει και αφήνει ένα αποτύπωμα από αίμα, ενώ φαινόταν και ο αγκυλωτός σταυρός.

Ο Δημήτρης Κολλάτος, όπως αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στο newsbeast.gr, μία μέρα μετά την αθώωσή του, ετοιμάζει μία «έκπληξη» στους Γερμανούς το Σεπτέμβρη, αφού έχει ετοιμάσει ένα πανό που δημιούργησε πρόσφατα. Αυτό αναφέρεται, όπως λέει, στο πως θα διεκδικήσουμε τα λεφτά που μας χρωστούν οι Γερμανοί. Ο σκηνοθέτης μάλιστα προειδοποιεί τους Γερμανούς ότι δεν θα σταματήσει να καταφέρεται εναντίον τους και ότι θα κάνει αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο και στα χρόνια της γερμανικής κατοχής.

Τα βάζει ακόμη και με τους αστυνομικούς, οι οποίοι, όπως αναφέρει, τόλμησαν ακόμη και να τον απειλούν ότι θα σπάσουν την πόρτα του σπιτιού του για να τον συλλάβουν.

Ακολουθεί η συνέντευξή του

-Θα συνεχίσετε τις δράσεις σας εναντίον των Γερμανών;

«Δεν θα σταματήσω στιγμή να αντιδρώ για τη Γερμανία. Έχουν καταστρέψει την Ελλάδα οι Γερμανοί. Πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλοι οι Έλληνες, είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει. Πρέπει να συνειδητοποιήσει το πολιτικό σύστημα τι κακό μας κάνουν οι Γερμανοί. Και στο έργο μου θα δείξω τα αίσχη τους».

-Μία μέρα μετά την αθώωσή σας, ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε στους Γερμανούς;
«Η Δικαιοσύνη είναι δίκαια. Η Δικαιοσύνη είναι κοντά μας και “αναπνέει” τον ίδιο αέρα με εμάς. Δεν “ζει” σε άλλο κόσμο, όπως οι πολιτικοί μας. Είμαι ευτυχισμένος και νιώθω πιο δυνατός γιατί ξέρω ότι δεν είμαι μόνος μου. Ξέρω ότι αν μου συμβεί κάτι, υπάρχει Δικαιοσύνη.

Δεν είναι δυνατόν να κινδυνεύω από την αστυνομία όταν έρχονται σπίτι μου; Ένας αστυνομικός μια φορά μου είπε “θα σου σπάσω την πόρτα”, με ποιο δικαίωμα, ρωτάω εγώ. Με ποιο δικαίωμα θα σπάσουν την πόρτα του σπιτιού μου; Λοιπόν, αφού δεν άνοιγα, ήρθε ο εισαγγελέας και έτσι δεν μου έψαξαν το σπίτι. Με ποιο δικαίωμα ήθελαν να μου ψάξουν το σπίτι; Εγώ έχω πάρα πολλά βιβλία. Αν πάθουν κάτι αυτά, δεν θα ανεβάσω ποτέ τα έργα. Με ποιο δικαίωμα λοιπόν να θέλουν να μπαίνουν στα σπίτια μας οι αστυνομικοί απειλώντας μας ότι θα σπάσουν τις πόρτες; Ευτυχώς δηλαδή που ήρθε ο εισαγγελέας και ευτυχώς που η πόρτα μου είναι σιδερένια και δεν σπάει».

-Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε μετά την αθώωσή σας;

«Η Δικαιοσύνη χθες με αθώωσε και ουσιαστικά καταδίκασε το κράτος όταν μου επιτίθεται φέρνοντάς μου αστυνομικούς να με συλλάβουν».

-Από εδώ και πέρα δηλαδή, τι μας επιφυλάσσει ο Δημήτρης Κολλάτος;
«Θα συνεχίσω να κάνω τις βραδιές του ελληνικού κινηματογράφου στην Αίγινα κάνοντας ένα αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο για τη γερμανική κατοχή. Θα παρουσιάσω μάλιστα τα βιβλία που γράφτηκαν για τη γερμανική κατοχή. Πιστεύω όμως ότι ο αγώνας κατά των Γερμανών πρέπει να είναι μαζικός και η προσπάθεια συλλογική».

-Θα κρεμάσετε ξανά πανό;

«Το επόμενο πανό θα το ανεβάσω τον Σεπτέμβρη. Το πανό αυτό πιστεύω ότι περιέχει την ουσία της υπόθεσης. Στο πανό θα υπάρχει μήνυμα για το ότι πρέπει να διεκδικήσουμε τα λεφτά που μας χρωστούν οι Γερμανοί. Θα το βάλω το Σεπτέμβρη και να ξέρετε ότι εάν το έβαζα τώρα πάλι θα με είχαν συλλάβει. Οπότε, λέω να χαρώ λίγο με την αθώωσή μου τώρα και να κάνω υπομονή λίγους μήνες. Έχω μια έκπληξη στους Γερμανούς το Σεπτέμβρη».