Συλλαλητήριο αγροτών στην κεντρική πλατεία του Παλαμά Καρδίτσας

Οι διαδηλωτές στάθηκαν κυρίως στις χαμηλές τιμές του βαμβακιού


ΕΛΛΑΔΑ
16:27
23/09/2019
Συλλαλητήριο αγροτών στην κεντρική πλατεία του Παλαμά Καρδίτσας
2
loading

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας με τρακτέρ, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας (23/09) οι αγρότες της Καρδίτσας, στην κεντρική πλατεία του Παλαμά. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν κυρίως στις χαμηλές τιμές του βαμβακιού, μια εξέλιξη, όπως πρόσθεσαν, που περιορίζει δραματικά τα έσοδά τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, απηύθυναν κάλεσμα στους αγρότες «να αντιδράσουν άμεσα και να συσπειρωθούν στον αγώνα για την διαφύλαξη των κόπων τους που χάνονται».

Ο αντιπρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων (ΕΟΑΣΚ), Σωτήρης Γιαννακός, αναφερόμενος στο διεκδικητικό πλαίσιο για το βαμβάκι, έκανε λόγο για κατώτατες εγγυημένες τιμές με βάση το κόστος, άμεση πληρωμή στην πώληση του προϊόντος, σύμφωνα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, καθώς και αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος που οφείλεται σε μείωση των τιμών και σε ζημιές στην παραγωγή που γίνονται χωρίς να υπάρχει ευθύνη των καλλιεργητών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Ο ΕΓΩ

    Αγρότης... μια πονεμένη ιστορία στη σύγχρονη Ελλάδα.
    Έπαιρνε όλο το χωριό επιδότηση με το ίδιο τρακτέρ, θεωρητικά με στόχο να βελτιώσει την παραγωγική του διαδικασία και να γίνει αρχικά πιο οικονομικά συμφέρουσα η παραγωγή του όποιου προϊόντος και κατ επέκταση να παραμένει η τιμή πώλησης στον τελικό καταναλωτή όσο το δυνατόν σε χαμηλότερα επίπεδα.
    Στην πραγματικότητα οι επιδοτήσεις πήγανε (στην καλύτερη περίπτωση) σε γκαρσονιέρες, σε καζίνο κλπ με τα γνωστά αποτελέσματα...

  2. avatar Undertaker από Κολωνο

    Λοιπόν για να τελειώνουμε δεν φταίει κανείς όταν ο έμπορος για το βαμβάκι η τον καπνό σας λέει να βάλετε τόσους τόνους σε τόσα στρέμματα και με μια τιμή χαμηλή και εσείς δέχεστε οπότε αφήστε της αηδιες το κάνατε όπως τότε που στην Καρδίτσα υπήρχε η ένωση αγροτικών συνετερισμων και ο κάθε μαγαζατορας σας έβαζε να κατηγορείτε την ένωση μετά όμως αφού την κλείσατε σας ρουφάνε το αιμα οι άλλοι οπότε δεν έχετε δικαιολογία

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει